Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca çalışanın gündeminde bulunuyor. Temmuz ayına adım adım yaklaşırken temmuz ara zammı konusu merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret konusunda bir açıklama gerçekleştirdi. Peki temmuz asgari ücret zammı ne kadar olacak, yeni asgari ücret kaç TL'ye yükselecek?
Asgari ücret zammı ne kadar olacak? sorusunun yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. Temmuz ayı için geri sayılırken asgari ücret zam tahminlerini gündemde bulunuyor. Yeni asgari ücret gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki temmuz ayında asgari ücret kaç TL'ye çıkacak?

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI! 
Bakan Bilgin; Asgari ücret sadece en düşük ücreti belirlemiyor. Asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıkıyor. "Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış istiyorlar" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır.22 Mayıs günü yaptığı değerlendirmede Bilgin, ''Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz.'' dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğandan açıklama Yeni asgari ücret kaç TLye yükselecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan; "En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardık. Daha da artırmanın çalışmalarını arkadaşlarım yapıyor. Memurların en düşük maaşını Temmuz'da 22 bin liraya yükseltme sözünü verdik. EYT'lilerin tüm haklarını verdik. İlk maaşlarını aldılar. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. " dedi.
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, “Ocak ve nisan aylarındaki enflasyona baktığımız zaman yüzde 15,21 olduğunu görüyoruz. 6 aylık beklentileri de göz önünde bulundurduğumuzda yüzde 21’lik bir enflasyon ve refah payı ile beraber yüzde 35 civarında bir artıştan söz edebiliriz. Yüzde 35’lik bir artış olursa eğer asgari ücretin 11 bin 483 lira yükseleceğini görüyoruz. Ancak bu rakamın son derece yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Hem mihenk olarak ele alacağımız kamudaki asgari ücret hem de döviz kurlarındaki artışı göz bulundurduğumuz zaman bu rakamın son derece yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda yüzde 40’lık bir artış olursa 11 bin 908 lira, yüzde 45’lik bir artış olduğu vakitse 12 bin 333'e yükselmesi ihtimal dahilinde” değerlendirmesinde bulundu.

Kira ve daire fiyatları düşecek, yerel yönetimler de ev yapacak! Kira ve daire fiyatları düşecek, yerel yönetimler de ev yapacak!