Son dakika haberleri...Benzin ve mazot fiyatı, brent petrol varil fiyatındaki dalgalanmayla birlikte indirim ve zam haberleriyle değişkenlik göstermeye devam ediyor. Akaryakıt fiyatları da araç sahipleri tarafından merakla takip ediliyor. Peki akaryakıt fiyatları için indirim-zam haberi var mı? Bugün benzin fiyatı ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir benzin ve mazot litre fiyatları...

BRENT PETROLDE ARZ ENDİŞESİ

Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 08.59 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,33 artışla 75,48 dolar oldu. Fiyatlardaki yükselişte, ABD'nin Stratejik Petrol Rezervi (SPR) için petrol satın alma planları ve Kanada'da yaşanan orman yangınlarının arz endişelerini tetiklemesi etkili oldu.

OPEC+ ÜRETİM KARARI

Öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi ülkelerin mayıstan itibaren uygulamaya koydukları günlük 1,2 milyon varillik kesintinin, yılın ikinci yarısında arz daralması yaşanacağına yönelik endişeleri desteklemesi de fiyatları desteklemeyi sürdürüyor.

MOTORİN FİYATLARI İÇİN İNDİRİM-ZAM VAR MI?

Bakanlık fahiş fiyata karşı harekete geçti Bakanlık fahiş fiyata karşı harekete geçti

Motorin fiyatları (mazot fiyatı) için yeni bir indirim veya zam beklenmiyor.

BENZİN FİYATI İÇİN İNDİRİM-ZAM VAR MI?

Benzin fiyatı için yeni bir indirim veya zam beklenmiyor.

GÜNCEL AKARYAKIT POMPA FİYATLARI

Güncel benzin ve mazot litre fiyatları ne kadar kaç lira? İşte o tablolar:

MOTORİN FİYATLARI

İstanbul 18.58 TL
Ankara 18,94 TL
İzmir 19,03 TL

BENZİN FİYATLARI

İstanbul 19,81 TL
Ankara 20,16 TL
İzmir 20, 14 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.