Dolar geriledi faiz indirimleri peşpeşe geldi.

Son dakika haberi: Son 3 aylık süreçte dolar kurunun yüzde 18'e varan indirimlerinin ardından bankalar, kredi faiz oranlarında indirime gitmeye başladı.

MERKEZ FAİZ İNDİRMEDİ VE ...

Merkez Bankası, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı Para Politikası toplantısında faiz kararını verdi ve faizi yüzde 17 seviyesinde sabit tuttu. Faizin sabit tutulması , arttırılmaması bankaların faiz oranlarını etkilemezken bankalar, döviz kurunda aşağı yönlü yaşanan değişimin ardından kredi faiz oranlarında güncellemeye gitti. 

HAZİRAN AYINDA DÜŞÜKTÜ

Haziran 2020 döneminde , Merkez Bankası'nın art arda yaptığı faiz indirimleri ile bankalar, tarihin en düşük kredi faizini belirleyip düşük faizle milyonlarca kişiye ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi verdi.  Ancak daha sonra gelen faiz artırımları sonrası bankalar, kredi faiz oranlarını yükseltti.

EN UYGUN KREDİLER

İhtiyaç

Bankaların kredi faiz oranlarına baktığımızda Qnb Finansbank'ın 1.39 seviyesinden kredie verdiği görülürken Şekerbank 1.49 seviyesinden kredi veriyor. Kamu bankalarında ise ihtiyaç kredisi faiz oranları 1.52 seviyesinde.

Konut

Ev almak isteyen vatandaşlar için verilen konut kredisinde de faiz oranları değişti. 1.50'lerin üzerine çıkan konut kredisi şu sıralar 1.3-1.4 arasında. Vakıfbank 1.34 seviyesinden kredi verirken Ing ve Akbank 1.35 seviyesinden kredi veriyor.

Taşıt

Konutta olduğu gibi taşıtta da kredi faiz oranları 1.50'nin üzerine çıkmıştı. Ancak son indirimlerle taşıt kredisi faiz oranı 1.40'lara çekildi. Yapı Kredi 1.43 ile taşıt kredisi verirken Akbank 1.45 seviyesinden veriyor. Kamu bankalarında ise taşıt kredisi 1.64'ten veriliyor.