Emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak, emekli maaşı ne kadar olacak 2022? Emekli zammı merakla bekleniyor. Enflasyon oranına göre belirlenecek zam miktarının ne kadar olacağı sorgulanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ‘Bütün emekli grupları içine alan bir düzenleme yapacağız. Emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız.’ İfadelerini kullandı. İşte 2022 emekli maaş zammı hakkındaki son durum….

Emekli maaşının ne kadar olacağı yönündeki aramalar yılsonunun yaklaşmasıyla daha çok araştırılmaya başlandı. 2021 yılında ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 8.36, yılın ikinci yarısında ise yüzde 8.45 olmak üzere toplam yüzde 16.81 zamlı almışlardı. Peki, Emekli maaşı zammı belli oldu mu, ne kadar olacak 2022? Emekli zammı 2022 ne zaman açıklanacak?

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK 2022, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de ocak ve temmuz olmak üzere senede iki defa zam alıyor ve memur emeklilerinde olduğu gibi zam oranı da bir önceki 6 aylık dönemde, TÜİK tarafından açıklanan, TÜFE’deki enflasyon oranına göre hesaplanıyor.

Hürriyet Gazetesi’nden Noyan Doğan ele aldığı yazıya göre TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyona göre işçi ve Bağ-Kur emeklileri için şimdiden yüzde 10.47 zam kesin gözüküyor. 2022’nin 3 Ocak tarihinde açıklanacak 6 aylık enflasyona göre bu zam oranı daha da artabilir. 2022’nin başında en düşük SSK emeklisinin aylığı 3.030 liraya, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 2.724 liraya ve en düşük tarım emeklisinin aylığı ise 2.195 liraya yükselecek.

BAKAN BİLGİN’DEN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, ‘Bütün emekli grupları içine alan bir düzenleme yapacağız. Ekonomideki dalgalanmaları onları biraz önce bahsettiğim sosyal transferi onlar için de ele alacağız. Memurları söylemem lazım. Biz Memur Sendikalarımız görüşmeler yaptık. Sonra sözleşmeyi yaptık bir konfederasyonumuzla orada vardığımız bir mutabakat var. Birkaç husus var o da şudur: Eğer enflasyon bizim sözleşmemizde belirlediğimiz ücretin üzerine çıkarsa biz farkı vereceğiz. Bu farkı aynı zamanda bir sosyal transfer olacak düzeyde de gerçekleştireceğiz. Enflasyon diyelim ki yarım puan aştı sosyal refah olarak bunu değerlendireceğiz. Emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız. Çalışan memurlarımızın enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştireceğiz.’ açıklamasında bulundu