Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre, hazırlanan yasa taslağının yakında TBMM Genel Kurulu'na gelmesi ve yasalaşması bekleniyor.  Hazırlanan yasa taslağına göre, ikinci el araçların satışından binde 5 oranında vergi alınacak. Satış miktarı da aracın en az kasko değeri kadar olacak. Böylece satışın düşük gösterilerek vergiden kaçılması mümkün olmayacak. Önerinin yasalaşması durumunda ikinci el araç alım satımından büyük miktarda vergi toplanarak bütçeye ilave edilecek.

SATIM BEDELİ ÜZERİNDEN BİNDE 5 ORANINDA VERGİ KESİLECEK"

 Mecliste hazırlanan yeni taslakta, "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 20'nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında, tescil edilmiş araçların ilk tescilinden sonraki birinci satış ve devir işlemlerinde alım satım bedeli üzerinden binde 5" ifadeleri görülürken, ikinci el anazli şirketi Cardata'nın genel müdürü Hüsamettin Yalçın, pandeminin etkisiyle sıfır araç tedariğindeki sıkıntılardan kaynaklı ikinci ele talebin arttığını söyledi.

"PAZAR NORMALE DÖNDÜ, FİYATLAR RAYINA OTURDU"

Yeni verginin satışlara ve fiyatlara büyük etkisi olmayacağını söyleyen Yalçın, "100 bin TL'lik bir araçtan 500 TL yeni vergi alınacak. Ama 300 bin TL'den itibaren fiyatlara kısmi etkisi olacaktır. Pazarda 15 Kasım 2020'ye kadar inanılmaz bir hareket vardı. Şu anda pazar normale döndü, fiyatlar da rayına oturdu. Havaların ısınmasıyla pazarın yeniden hareketlenmesini bekliyoruz. Şu anda da yükselen bir grafik var" diye konuştu.