Otomobil piyasasına dair çarpıcı açıklamalar gelmeye başladı. İkinci el otomobil piyasasında yaşanan hareketlilik ile birlikte araç sahiplerinin eli ayağına dolandı. Ülkemizde yaşanacak olan seçimler dolayısıyla ikinci el fiyatlarındaki satışlar yüzde yüzü aşmış bulunuyor. Peki seçimlerden sonra fiyatlar artar mı? İşte tüm detaylar...

'Yüzbinlerce kişi tespit ettik' 'Yüzbinlerce kişi tespit ettik'

SEÇİM ÖNCESİNDE OTOMOBİL TİCARETİ

Otomobil piyasası mayıs ayı ile birlikte hızına hız katıyor. Sıfır ve ikinci el otomobillerdeki talebin her geçen gün yükselmesi ile birlikte otomobil satışları dikkat çekti. Sıfır otomobil fiyatlarındaki dev artış ile birlikte ikinci el piyasasına yönelen tüketiciler piyasayı alt üst etti.

İkinci el otomobillerde ticaretin kalbi olan ekspertiz noktalarında yer alan çalışmalar son bir haftada yüzde yüzün üzerinde artış gerçekleştirdi. Otomobil satışlarında yaşanan artış ile birlikte İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkan Hayrettin Ertemel tarafından açıklamalar geldi.

Otomobil satın alımlarında ihtiyacın yanı sıra bir yatırım aracı olarak görüldüğüne dikkat çekti. Yatırımcıların hedefinde yer alan otomobillerin diğer yatırım araçlarına göre daha fazla artış göstermesinden dolayı otomobil satışlarında dev bir yükselişin meydana geldiğini duyurdu.

İKİNCİ EL OTOMOBİLLERDE DEV TALEP

Seçimlere son 3 günün kalmasıyla birlikte piyasada heyecan sürüyor. Otomobil piyasasında yaşanan hareketliliğin kaynağı ise seçim olarak gösteriliyor. Fiyatların seçim sonrasında artışa geçmesi ile birlikte taleplerde inanılmaz bir artış gündemde yer aldı.

Enflasyondan etkilenmemek adına otomobil yatırımının yoğunlukta olduğu günlerde fiyatlarda da artış görülüyor. Talebin yüzde yüz oranında artmasıyla birlikte fiyatlar tavan yaptı. Bu sürecin bir benzeri ise 2018 yılında yaşanmıştı.

İKİNCİ EL OTOMOBİLLER SIFIRIN İKİ KATI

Seçimlerden sonra talebin düşmesi beklenirken, talebin düşmesiyle birlikte fiyatlarında düşmesi bekleniyor. Kur ve enflasyon baskısının devam etmesi halinde en mantıklı yatırım otomobil olmaya devam edecek.

Parasını kurtarmak ve yatırım yapmak isteyenlerin göz bebeği haline gelen otomobil piyasasında satışlar tüm hızıyla sürüyor. Açıklamalara göre ikinci el otomobil adedi sıfır otomobillerin neredeyse 10 katı kadar olduğu belirtiliyor.(Karar)