Kredi fırsatlarının artmış olduğu şu günlerde, bir kampanya da Emlak Katılım Bankası’ndan geldi. Emlak Katılım Bankası’nın vereceği konut kredisindeki faiz oranı, oldukça dikkat çekici. Banka, konut için verecek olduğu kredinin oranını, devlet desteği ile yüzde 0.50’ye çekti.

Emlak Bankası olarak faaliyetlerine ara veren ve yıllardır atıl durumda kalan banka, eylem planı çerçevesinde alınan yeni kararla Emlak Katılım Bankası olarak devam etmesine karar verildi. Alınan kararlardan sonra tekrardan faaliyetlerini sürdüren Emlak Katılım Bankası tarafından yeni konut kredi paketi ile ilgili duyurular geldi. Bu paketlerden bir tanesi de devlet katkılı konut kredisi olarak öne plana çıkarken, bu kredi için başvuru şartları da belli oldu.


Emlak Katılım Bankası’nın Kredi Oranları Yüzde Kaç?

Banka tarafından yapılan duyuruya göre, deprem açısından riskli alanlarda veya riskli yapılarda bir dönüşüm başlatılması düşünülüyor. Bu tür binalarda ikamet eden kat maliklerinin, mal ve can güvenliğini tehdit eden binalarının yıkılıp tekrardan yapılması ya da bu binaların yıkılmadan sağlamlaştırılması hedefleniyor.

Emlak Katılım Bankası, geliştirdiği kredi çözümleriyle, kat maliklerine kentsel dönüşüm konusunda kredi imkanı sağlayacak. Bu kampanyada mal sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve tarafların menfaat ve hakların korunması amacıyla binaların yenilenmesi amaç edinildi.

Söz konusu kredilerde faiz oranları devlet desteği ile yüzde 0.50 ile 0.99 oranlarına çekildi. Yüzde 0.50 oranıyla 320 bin TL’ye kadar kredi çekme imkanı bulunuyor. Yüzde 0.70 ve yüzde 0.99 aralığındaki oranlarda ise 1 milyon 250 bin TL tutarında nakit para destekleri sağlanacak. Emlak Katılım Bankası, konut yapımında 840 baz puan devlet desteği uygulanacağını belirtti. Daha sonraki kentsel dönüşümlere girecek olan daireler için ise en fazla 3 milyon TL’ye kadar 720 baz puan devlet desteği sağlanabilecek. Kredide devlet katkısı ,her taksit döneminde hak sahiplerine kar payı destekleri olarak ödenecek.

Emlak Katılım Bankasının Fırsatları Devam Ediyor

Emlak Katılım Bankası, başta konut kredisi ile pek çok farklı kredi fırsatına ve diğer hizmetlere de yer vermektedir. Devlet destekli olan konut kredisindeki düşük faizler ile pek çok kişinin kentsel dönüşümden yararlanması hedefleniyor. Ayrıca banka, hem bireylere hem de işletmelere hitap eden geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunmaktadır. Bunlar arasında tasarruf hesapları, cari hesaplar, bireysel ve ticari krediler, kredi kartları, sigorta poliçeleri, yatırım fonları ve çok daha fazlası yer almaktadır. Ayrıca banka, mobil uygulaması aracılığıyla online bankacılık hizmetleri sunarak müşterilerin istedikleri zaman ve istedikleri yerden işlem yapabilmelerine ve hesaplarına erişebilmelerine olanak sağlamaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuzda emekli maaşı masaya yatacak Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuzda emekli maaşı masaya yatacak

Bankanın diğer hizmetlerine bakıldığında yerel çiftçilere kredi, teknik destek ve eğitim sağlayarak onları desteklemeyi amaçlayan girişimleri olduğu da görülüyor. Banka ayrıca eğitim faaliyetlerini destekleme konusunda da bazı atılımlar göstermekte. Bankanın odaklandığı bir diğer konu ise müşteri kazanmak ve müşteri memnuniyetine önem vermek.

Eğer deprem riski taşıyan bir konuta sahipseniz, kentsel dönüşüm için sunulan kredi imkanlarını iyi araştırmanız gerekiyor. Emlak Katılım Bankası’nın sunduğu düşük faizli konut kredisi, bu konuda bakılabilecek bir diğer seçenek olabilir. Bankanın yüzde 0.50’den başlayarak vermiş olduğu kredi fırsatını değerlendirerek, daha düşük faiz ödeme imkanına sahip olabilirsiniz. En düşük faiz oranı yüzde 0.50 için 320 bin TL’lik krediyi kullanmanız mümkün. Miktar yükseldikçe ise faiz oranı da yükselmekte.