Şubat ayı 2023 kira artış oranı bugün TÜİK tarafından duyuruldu. Ev, iş yeri sahipleri ve kiracılar TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranlarını merak ediyor. Enflasyonun belli olmasıyla beraber kira artışlarına yapılacak zam oranları netleşiyor. TÜİK Şubat ayı kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri ve ev kira artış oranı hesaplama örneği 2023!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Böylelikle Şubat ayında ev ya da iş yerlerine yapılacak kira zamları da belli oldu. 12 aylık verilerin baz alınarak hesaplandığı kira artış oranlarına bilindiği üzere Temmuz 2023 yılına kadar yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Peki, TÜİK Şubat ayı kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri ve ev kira artış oranı hesaplama örneği ve detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

ŞUBAT AYI 2023 KİRA ARTIŞ ORANI AÇIKLANDI MI?

Şimşek: Türkiye diğer ülkelere kıyasla daha avantajlı Şimşek: Türkiye diğer ülkelere kıyasla daha avantajlı

Şubat ayı 2023 kira artış oranı TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre, Şubat ayı kira artış oranı on iki aylık ortalamalara göre %72,45 olarak belirlendi.

KİRA ARTIŞINA YÜZDE 25 ZAM SINIRI GETİRİLDİ!

Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Düzenleme, yasanın yürürlüğe girdiği tarih ve daha sonraki tarihlerde yapılan kira sözleşmelerini kapsayacak ve 1 Temmuz 2023'e kadar geçerli olacak.

Kaynak: Aksam