Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük memur maaşlarının Temmuz ayında enflasyon farkı + refah payı ve bunun yanı sıra en düşük maaşlara yapılacak zam sonrasında 22 bin lira olacağını açıkladı.

Faiz yüzde 8,5'ten yüzde 50'ye çıktı Faiz yüzde 8,5'ten yüzde 50'ye çıktı

Açıklanan rakamın ardından kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar yapılmaya başladı. Kimisi 3200 lira seyyanen zam + oran eklerken, kimileri ise 5 bin lira seyyanen zam + oran ekliyor.

Yapılacak zammın detaylarını açıklamaya çalışacağız. Temmuz ayında 1/3 uzman öğretmen ne kadar ücret alacak? Detaylar haberimizde..

Öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklama yaparken kullandığı bir ifade çok önemli. Sn. Erdoğan açıklamasında: '' İlk etapta en düşük memur maaşını 15 bin lira yapacağız.' demişti. Böylece tıpkı emekli maaşlarına yapıldığı gibi en düşük memur maaşının ortak paydası 15 bin lira oldu. Yani maaşı 15 bin liraya kadar olan memurlar 15 bin lira paydada birleşti. Maaşları 15 bin liradan fazla olan memurlar ise seyyanen bir zam almadı. Bunu yapmaktaki amaç ise memurlar arasındaki ciddi orandaki maaş farkının ortadan kalkmasını sağlamaktı.

Bunun üstüne ise tüm memurlara yüzde 45-50 arası bir zam yapılacak. Biz hesaplama yaparken bunu yüzde 50 olarak alalım. Neden mi yüzde 45-50 dedik? Çünkü Sn. Erdoğan en düşük memur maaşlarının 15 bin lira olduğunu söyledikten sonra dedi ki: ''Bunun üstüne Temmuz ayında enflasyon farkı + refah payı ile birlikte en düşük memur maaşı 22 bin lira olmuş olacak.'' Bu da gösteriyor ki yüzde 45-50 arasında bir oransal zam verilecek. Bu oransal zam da tüm memurlara yapılmış olacak.

Yukarıda verdiğimiz bilgilere istinaden yeni başlayan bir öğretmenin maaşı 22 bin lira olacak.

Tabi 22 bin lira başlangıç maaşıyla birlikte bekar, evli, çocuklu ve kademe durumlarına göre maaşlar yükselmeye başlayacak.

Uzman öğretmenlik tazminatı ise şuan 2.250 liradan hesaplarsak bu rakam yüzde 50 oransal zam ile birlikte 3 bin 375 lira olacak.

Yani 1/3 uzman öğretmenin alacağı maaşın net bir şekilde böyle olacağını düşünüyoruz:

22 bin lira ücret + kademe maaş farkları + 3 bin 375 lira uzman öğretmenlik tazminatı.

Bu hesaplamayı diğer kademedeki öğretmen maaşlarında da hesaplayabilirsiniz.