AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan Türkiye Büyük Milleet Meclisinde bir basın toplantısı düzenledi. Bu basın toplantısında Özkan, İzmir'de yaşanan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Bunun yanı sıra Cahit Özkan yeni borç faizlerinin silineceği yeni düzenleme hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

VERGİ AFFI OLMAYACAK

Vergi affının olup olmayacağı merak konusu olurken Cahit Özkan bu konudaki merakı giderdi. Özkan açıklamalarında kanun teklifi ile vergi affının söz konusu olmadığını belirtti. Ayrıca Özkan açıklamalarının devamında belediyelere olan emlak vergisi de dahil tüm vergi borçları, idari para cezaları, SGK prim borçları, yaklaşık 3 milyon gencin merakla beklediği KYK borçları gibi kamu alacaklarının anapara sabit kalarak faizlerinin silinmesinin söz konusu olduğunu vurguladı.

Açıklamalarında yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların ne yapması gerektiğini de ifade eden Özkan vatandaşların, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar posta yoluyla ya da internet aracılığıyla başvurması gerekeceğini vurgulayarak kamu kurumlarında yığılmalar yaşanmayacağını belirtti.

DAHA ÖNCE KATILANLAR DA YAPILANDIRMA YAPABİLECEK

Cahit Özkan açıklamalarının devamında yapılandırma için maksimum 18 taksit imkanı verileceğini belirterek taksitlerin 2 ayda bir ödeneceğini işleyen faizler, peşin ödeme durumunda yüzde 90 oranında silineceğini belirtti. Ayrıca Özkan merak edilen diğer bir konuya da açıklık getirerek daha önce yapılandırmaya katılanlar ve yapılandırması bozulanların da bu düzenlemeden yararlanabileceğini ilk taksitin ödenmesi ile tüm adli takiplerin durmuş olacağını vurguladı.