2023 yılı asgari ücreti için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrildi. Aralık ayında toplanacak komisyon yeni asgari ücret zammını belirleyecek. Asgari ücrete yapılacak zam beklenirken hem hükümet kanadından gelen açıklamalar hem de işçi ve işveren temsilcilerinin açıklamaları kamouyunda dikkatle takip ediliyor. Enflasyondaki artış nedeniyle tüm kesimlerin beklentilerini karşılayacak yeni asgari ücret için hükümet kolları sıvadı. Bakanlıktan yeni asgari ücret için ilk adım geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında araştırma başlattı. Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak bu araştırmada asgari ücret beklentileri tespit edilerek değerlendirilecek. Peki, Yeni asgari ücret zammı ne kadar olur? 2023 Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret zammı neleri değiştirecek? 2023 asgari ücret tahminleri ne? İşte detayları ile 2023 asgari ücret beklentileri ve yapılan çalışmalar…

2023 asgari ücretinin belirlenmesi için süreç başlıyor. Yeni asgari ücret zammı için ilk adım hükümetten geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni asgari ücret için araştırma başlattı.

ASGARİ ÜCRETTE KAMUOYUNUN BEKLENTİLERİ TESPİT EDİLECEK! 
Bakanlık, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere çalışma yapacak. 2023 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak bu araştırmada asgari ücret beklentileri tespit edilerek değerlendirilecek. 2023 yılı asgari ücret belirleme çalışmaları çerçevesinde derlenen anket sonuçlarının, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor. Gözler yeni asgari ücrete yönelik yapılacak açıklamalara çevrilirken Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda hükümet ile işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya geleceği tarih belli oldu.