AK Parti'li Malatya Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yaptığı 'zammı' güncelleme diye duyurdu. Zamma tepki gösteren vatandaşlar, artık bu duruma alıştıklarını söylüyorlar.

AK Parti'li Malatya Büyükşehir Belediyesi ulaşıma zam yaptı. Belediye bünyesinde hizmet veren MOTAŞ, zam haberini ücret tarifesinde ‘güncelleme’ olarak duyurdu. Vatandaşın dikkatinden kaçmayan MOTAŞ güncellemesine "artık bu duruma alıştık" diye tepki gösterdiler.

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren MOTAŞ’ın internet sitesinde yapılan açıklamada, 3 Ağustos 2021 tarihi itibari ile uygulamaya konulan karara dair, “Yeni tarifeye göre sivil tek binişler 3 TL olurken, öğrenci ise 2 TL’ye yükseltildi. Tek binişlik kartlarda ise 2 binişlik kartlar 8 TL, 4 binişlik 16 TL, 6 binişlik ise 24 TL olarak güncellendi. Yeni tarifeye göre Kırık-Kayıp yenileme ücreti 25 TL, vizeleme ücreti ise 10 TL olarak belirlenmiştir” bilgileri yer aldı.

Malatya'da yerel olarak yayın yapan Bu Sabah gazetesinde yer alan habere göre vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Yüksek enflasyon, gider kalemlerine gelen zamlar vatandaşın alım gücünü her geçen gün biraz daha azalttı. Hükümet kanadından gelen ekonomik büyümeler göz boyasa da sokağın nabzı cepteki üç kuruş paranın gelen art arda zamlarla yok olduğunu söylüyor.

Otobüs durağında bekleyen Mehmet Narin isimli vatandaş zamlı yeni ücret tarifesini kısa bir süreliğine düşünüp içinde kaldığı ikilemi anlattı. Vatandaşın durumunu içler acısı olarak gördüğünü söyleyen Narin, emekli ve milletvekili maaşı arasındaki uçurum niteliğindeki maaş farkından dert yandı. Vatandaş ve vekil arasındaki gelir adaletsizliğinin giderilmesiyle refah seviyesinin artacağını kaydeden Narin, "Birbirimizin halinden anlamamız için vekilin emekli seviyesinde maaş alması lazım. Bizler Allah’ın kurallarına değil kendi yaptığımız yasalara uyuyoruz. Vatandaşın halini düşünmeden kendi cebimize göre yasalar çıkarıp, böyle zam üstüne zamlar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

" AK PARTİ BUGÜN TOPLU TAŞIMAYI 2,5 LİRADAN 3 TL'YE ÇIKARDI"

Bir başka vatandaş Hayri Bulam ise iktidarın, muhalefet partisi belediyelerini beğenmediğini söyleyerek AK Partiyi vatandaşı yoksulluğa terk ettiğini söyledi. " CHP belediyelerini beğenmeyen AK Parti, bugün toplu taşımayı 2,5 liradan 3 TL’ye çıkardı" açıklamasında bulunan Bulam, "Millet git gide dibe vurdu. Faturalara yüzde 15 zam, taşıma zam. Bu millet asgari ücretle nasıl geçinecek?. Gelsin bize bunu öğretsinler, ben geçinemiyorum. Gün olur ki araştırmaya 5 defa gidiyorsun. Bunun gelişiyle beraber 10 ediyor. Yeni zamlı tarife olan 3 TL’den 30 lira eder. Bunu vatandaş nasıl versin? Hayat şartları hiç kolay değil. Elektrik, doğalgaz, su üstüne bin 500 lira kira verip de asgari ücretle geçinmek mümkün değil." dedi.

Kaynak : Milli Gazete