Görmek için 2 saat yürüdüler, korkudan dokunamadan geri döndüler

Muş’ta bin 800 rakımlı dağın zirvesinde yetişen ve sadece 15 gün canlılığını koruyan ters laleleri görebilmek için 2 saat yürüyen ziyaretçiler, korkudan dokunamadıkları çiçeklerle bol bol fotoğraf çekmekle yetindi.

Emniyet Personeli 02.05.2023, 11:15
Görmek için 2 saat yürüdüler, korkudan dokunamadan geri döndüler

Anadolunun kapılarının açıldığı laleler diyarı Muşta doğa tüm cömertliği ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Eşine az rastlanan çiçek türlerinden biri olan ters lalelerin adeta görsel şölen sunduğu 1800 rakıma 2 saatlik zorlu yolculuk sonrasında ulaşan fotoğrafçı ile doğaseverler, gördükleri manzarayı cep telefonu ve fotoğraf makineleri ile ölümsüzleştirdiler. Muşa, Anadolunun farklı şehirlerinde gelen ziyaretçiler ters lale görmek için 2 saat yürüyerek çıktıkları Karaağaç Dağında korkudan dokunamadan geri döndüler. Nesli tehlike altında bulunan endemik ve nadir bir bitki türü olan ters lalelerinin tahrip edilmesi ve soğanından koparılması ile ticarete konu edilmesi halinde 244 bin 315 TL idari para cezası uygulanıyor. Herhangi bir zarar durumu ve ticarete konu edilmesi halinde para cezası uygulanan ters lalelerle güzel kareler kaydeden ziyaretçiler dokunmaya çekindi.

Ters laleleri fotoğraflamak için Muşa gelen fotoğraf sanatçısı Murathan Bayarak, manzaranın olağanüstü olduğunu belirterek, “Fotoğraf sanatçısıyım. Lale mevsiminde Muşa geldik. Benim ilk deneyimim olacak. Manzara olağanüstü. Gerçekten böyle beklemiyordum. Burada ters laleleri fotoğraflayacağız. Muşa ilk defa geldim. Çok memnun kaldık. Muş halkı misafirperver bir halk. Farklı fotoğrafçı gruplarla tekrar geleceğiz” dedi.

“Çektiğimiz eziyete değdi”

Trabzondan Muşa gelen Yasemin Ayyıldız ise gördüğü manzara karşısında yol boyunca çektikleri eziyete değdiğini ifade ederek, “Trabzondan geldim. Doğu Anadolu turu yaptık. Ardahan, Kars, Van ve son olarak Muşa geldik. Buradan Erzuruma devam edeceğiz. Ters laleleri görmek için geldik. Çektiğimiz eziyete değdi. Böyle bir manzara beklemiyordum, biz hep klasik lale biliriz. Bunlar başka, başka bir güzellik. Buraları görebildiğimiz için çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

“Umarım bu dağa güzellikleri devam eder ve güzel yaşatılır”

bin 800 rakımdaki ters laleleri görmek için Muşa geldiklerini söyleyen Memnune Güven de dernek olarak Muşa 450 kilometre uzaklıkta olan Trabzondan geldiğini söyleyerek, “Bin 800 rakımdaki ters laleleri çekmek için geldik. Çok güzeller, çok mutluyuz. Umarım bu dağa güzellikleri devam eder ve güzel yaşatılır” şeklinde konuştu.

“Doğal güzelliklerimiz yaşatılsın”

Ters laleleri deneyimlemek için Muşa gelen ödüllü sinema oyuncusu Nuray Yeşilaraz da, “Gerçekten geldiğimize değdi. Doğa harika zaten. Ters lalelerin endemik bir bitki olduğunu biliyoruz. Koparmanın ağır bir cezası var. Zaten koparılmasınlar. Doğal güzelliklerimiz yaşatılsın” dedi.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
Namaz Vakti 05 Haziran 2023
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı