Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 10 bin polis alımı yapılacağı müjdesi geldi. Resmi gazetede yayımlanan kararnameye ilişkin resmi açıklama dört gözle bekleniyor. Polis alımı için detaylar ne zaman açıklanacak? 10 bin polis alımı başvuruları ne zaman? Polis alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis alım şartları nelerdir?

Polis ile jandarma arasındaki maaş farkı Bakan'a soruldu Polis ile jandarma arasındaki maaş farkı Bakan'a soruldu

2023 yılından devlet kamu kurumlarına birçok memur alımı yapılırken en çok araştırılan konuların başında polis alımları geliyor. Polis olarak görev almak isteyen binlerce aday polis alımları için dört gözle bekliyor.

İç işleri Bakanı Süleyman Soylu bir programda yaptığı konuşmada "Polislere 10 bin kadro daha açılacak. Polislere doğudan sonra istediği yere gitmesini sağladık." dedi.

Resmi gazetede yayımlanan kararnameye göre Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 10 bin kişi alınacak. Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez'inde bin kişi görevlendirilirken, taşra teşkilatlarında görev yapacak ise 9 bin polis memuru görevlendirilecek. Bunun yanında 1 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı, 3 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı, 3 daire başkan yardımcısı, 17 de şube müdürü görevlendirilecek.

Polis Alımı Başvuruları Ne Zaman?
Emniyet Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere alınacak olan polis memurlar lise, ön lisans ve lisans mezunları arasından olacak. Polis alımı başvurularının ne zaman yapılacağı henüz duyurulmadı.

10 Bin Polis Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Nelerdir?
10 bin polis alımı başvuru detayları henüz yayımlanmadı. Başvuruya dair detaylar paylaşıldığında sitemizden ulaşabilirsiniz.