Polis özel harekat sözlü mülakatları ne zaman yapılacak? İşte detaylar;

Toplam 10 bin özel harekat polisi alımının yapılacağı duyurusunun ardından başvuruda bulunan birçok aday, 2016 yılının son ayları itibariyle fiziki yeterlilik mülakatı ile değerlendirilmeye başlandı. 300 bine yakın müracaatın gerçekleştiği özel harekat alımı başvurusunun ardından, 16 Ocak Pazartesi gününe kadar devam eden özel fiziki yeterlilik mülakatları, başarılı olanlarla birlikte yerini sözlü mülakatlara bırakacak. Sağlık testi ve parkur etabına tabii tutulan adaylar arasından, 50 saniye içerisinde parkur bitirenler sözlü mülakata katılma hakkında sahip olacak. Sözlü mülakatta da başarılı olan adaylar, eğitime katılmak üzere ilgili eğitim merkezlerine gönderilecek. Normalde eğitimin 6 ay süreceği konusunda detaylara sahip olan adaylar, sahadaki ihtiyaç nedeniyle bu süreci biraz daha hızlı ve sıkıştırılmış bir şekilde geçirecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '10 bin polis alımı yapıldı, artı 10 bin özel harekât alımı yapılıyor. Normalde bizim polislerimizin altı ay, yedi ay normal öğrenim zaman dilimleri vardır. Bir çalışma daha yaptık. Cumartesi ve pazarı da öğrenim günleri içerisine koyduk. İnşallah, 20 Martta yeni polislerimiz sahada olabilecek şekilde polis gücümüzü bir şekilde takviye etmek suretiyle öğrenim dönemini, zaman birimini biraz daha geriye çekip polis gücümüzü sahada biraz daha takviye eden bir anlayış ortaya koyduk.' ifadelerinde bulundu.

Mart ayı itibariyle sahaya inecek olan özel harekatçılar, eğitimlerini iki ya da üç ay içerisinde tamamlayacak. Bu nedenle fiziki mülakat sonuçlarının, zaman kaybetmeden 17'si itibariyle adaylarla paylaşılabileceği öngörülüyor.

Hürriyet