Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başladı. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Türkiye genel seçimler öncesi seçim anket sonuçları ile son durumu kontrol ediyor. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Sinan Oğan'ın adaylıkları kesinleşirken anketlerle partilerin oy oranları da ölçülüyor. Böylece hangi adayın ne kadar oy potansiyeli olduğu araştırılıyor. Seçim anketi sonuçları son dakika verileri ile Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde araştırılmaya başladı. Peki, son seçim anket sonuçları nasıl, kim önde? İşte, son durum…

ALİ İHSAN YAVUZ: SON SEÇİM ANKETİNDE OYLARIN YÜZDE 53 OLDUĞUNU GÖRDÜK!

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz 2023 genel seçimi anket sonuçları ile ilgili AHaber canlı yayınına konuk oldu.

Yavuz, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan için son seçim anketinde oyların yüzde 53 olduğunu gördük. Bunun daha da artacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.GENAR SEÇİM ANKETİ SONUÇLARINI YAYINLADI: AK PARTİ YÜZDE 40 ÜZERİNDE!

İhsan Aktaş'ın başkanlığını yaptığı GENAR Araştırma son seçim anketi sonuçlarını yayınladı. ADA Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan araştırmaya benzer bir sonuç elde eden GENAR'ın elde ettiği veriler dikkat çekici.GENAR'ın son seçim anketi sonucuna göre; AK Parti, birinci parti olmayı sürdürüyor. AK Parti, yapılan kamuoyu yoklamasında yüzde 40,6 destekle açık ara zirvede bulunuyor.

Diğer partilerin oy oranları ise şöyle:AK PARTİ: YÜZDE 40,7

CHP: YÜZDE 23,1

HDP: YÜZDE 10, 8

MHP: YÜZDE 7.6İYİ PARTİ: YÜZDE 7

İBB Kent Lokantalarındaki Yemek Menüsünün Fiyatları Şaşırttı İBB Kent Lokantalarındaki Yemek Menüsünün Fiyatları Şaşırttı

MEMLEKET PARTİSİ: YÜZDE 4,7

TİP: YÜZDE 1,9

YENİDEN REFAH: YÜZDE 1,4

DİĞER: 2,8
DEPREMZEDELERİN DE KATILDIĞI SON ANKET SONUÇLARI

Kamuoyu araştırmacısı İhsan Aktaş A Haber ekranlarında katıldığı canlı yayında yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı. Seçim sürecine giren Türkiye'de deprem felaketiyle ilişkili güven sorularının yöneltildiği ankete depremzedelerin de katıldığı aktarıldı. Aktaş 3 binden fazla seçmenle görüşüldüğünü aktardığı ankette iktidar, muhalefet, depremle mücadele, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ekseninde sorular yöneltildiğini belirtti ve sonucu duyurdu.

İşte İhsan Aktaş'ın detaylarını verdiği son anket çalışmasının sonuçları...

SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI NASIL? | MART 2023 Oy oranları anket sonuçları ile yayında! Türkiye seçim anketi sonuçları nasıl, kim önde?
"Depremden sonra devletin tüm kurumlarının büyük bir gayretle ve samimiyetle mücadele ettiğini düşünüyorum"

Evet katılıyorum %63,6
Hayır katılmıyorum %36,4

"AFAD öncülüğünde depremden etkilenen vatandaşlarımızın diğer şehirlere tahliye edilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?"

Olumlu buluyorum %83,6
Olumsuz buluyorum %16,4

SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI NASIL? | MART 2023 Oy oranları anket sonuçları ile yayında! Türkiye seçim anketi sonuçları nasıl, kim önde?
"Sizce Türkiye bu depremlere karşı yeterince hazırlıklı mıydı?"

Hayır hiç hazırlıklı değildi %78,4

Kısmen hazırlıklıydı %14,3

Evet yeterince hazırlıklıydı %7,3

Yeniden yapılanma sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu mu daha başarılı olurdu?

Recep Tayyip Erdoğan %65,1
Kemal Kılıçdaroğlu %34,9