Bayrakdar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde 15 Mayıs itibarıyla sendikaların üye sayıları belirlenip mutabakatlar imzalanıyor. Yetkili olan, en fazla üyeye sahip olan sendikalar sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak sendikal başarılarını üyelerine ve kamuoyuna duyuruyorlar. Bizler de geçen yıllarda benzer paylaşımlar yapmıştık.

Asrın felaketi diye adlandırdığımız 6 Şubat depremi ve daha sonrasındaki depremler 11 ilimizi etkilemiş ama Hatay'a kıyameti yaşatmıştı. Deprem; görüşlerimiz farklı olsa da gözyaşımızın renginin aynı olduğunu, acılarımızın aynı olduğunu öğretti bizlere. Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen,Eğitim Sen, Eğitim İş, Teç Sen,Hürriyetçi Eğitim Sen ve diğer sendikalarımıza üye olan ve olmayan bütün hemşehrilerimiz birbirinin yardımına koştular.

Birbirlerinin acılarını paylaştılar. 380 civarı eğitim çalışanını maalesef depremde kaybettik. Bem Bir Sen Hatay Şube Başkanımız Ömer Yarar, Eğitim Bir Sen bir önceki dönem İskenderun ilçe başkanımız Hikmet Altunsöz, Kamu Sen Hatay il Temsilcisi Hayri Şahin, Türk Eğitim Sen Hatay 1 nolu şube yönetim kurulu üyesi Fatih Mehmet Akyürek,Eğitim İş yönetim kurulu üyesi Onur Alkaya kaybettiğimiz sendikacı arkadaşlarımızdı.

Hangi sendikadan olduklarının bir önemi var mı? Öğrencilerimizi, velilerimizi 25.000 civarı insanımızı kaybettik biz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. 7.8'in 7.6'nın ve 6.4'ün bütün şiddetini birlikte yaşadık birlikte üşüdük biz. Ekmeğimizi, suyumuzu elbisemizi, battaniyemizi birbirimizle paylaştık biz. Depremden sonra savrulduk ülkemizin dört bir yanına. Biz kaybettiğimizde anladık ne kadar büyük bir zenginlik içerisinde olduğumuzu. Hatay şehrinin güzelliklerini, insanımızın güzelliklerini kaybettiğimizde anladık ve fark ettik. Temsil ettiğimiz kesim özelde Eğitim Çalışanları genelde Kamu çalışanlarının tamamı büyük bir travma geçirmişti. Yakınını kaybetmiş olanlar, evini barkını kaybetmiş olanlar artık bu şehirde durmak istemiyorlardı. Böyle bir ortamda depremzede olmamıza rağmen bizlere ulaşan üyemiz olsun olmasın tüm depremzede kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık.

Mağduriyetlerini en yüksek sesle dile getirmeye özen gösterdik. Ne kadar başarabildik bilmiyorum. Depremzede olmamıza rağmen yukarıda isimlerini saydığımız sendikaların temsilcileri başkanları ellerinden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalıştılar. Böyle bir ortamda kimin yetkili olduğunu ne önemi var?

Toki'den ev sahibi olmayanlara büyük fırsat! Toki'den ev sahibi olmayanlara büyük fırsat!

İnsanımızı seviyoruz.

Şehrimizi seviyoruz.