CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, "Kaybedeceğini anlayan iktidar, kamu kurumları üzerinden seçime müdahale etmeye çalışıyor" dedi KAYBETME KORKUSU SARDI SECİME MÜDAHALE EDİLİYOR ■ KEPEZ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede ki tüm okul müdürlüklerine gönderdiği yazıda, 15 Temmuz olayları nedeni ile soruşturma geçiren, haklarında açığa alınma ya da benzeri işlem yapılan öğretmenlere sandık kurullarında görev verilmemesini istedi. Bu ve benzeri uygulamalara tepki gösteren CHP İl Başkanı Nuri Cengiz; aklanmış bile olsalar öğretmenlerin seçimde görev alamayacak olmasını, kamu kurumları aracığıyla seçime müdahale olarak nitelendirdi.

CENGİZ, "Sandık kurullarının oluşumu sırasında memur üyeler belirlenirken ayrımcılık yapıldığı, kişilerin masumiyet karinesinin ihlal edildiği ve adeta fişleme yapılarak muhalif olan memurların başvurularının alınmadığı tespit edilmiştir. Bu durum, 22 yıllık köhnemiş AKP iktidarının, seçim hilelerine sandık kurulları aşamasında başladığının kanıtıdır. Hükümet, sahada kazanamayacağı seçimi bir takım hilelerle kazanma girişiminde bulu nuyor" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, ilk olarak gazetemizin kamuoyuna duyurduğu sandıkta ayrımcılık iddialarına tepki gösterdi. Sandık kurullarına hükümete yakın isimlerin yerleştirilmeye çalışılmasını eleştiren Cengiz, "AKP iktidarı, sahada kazanamayacağı seçimi bir takım hilelerle kazanmak için kamu kurumları üzerinden sandık kurullarına müdahale etmeye çalışmaktadır." dedi Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde sandık kurullarında görev alacak öğretmenlerin belirlenmesine ilişkin tüm okul müdürlüklerine yazı gönderdi. Yazıda, sandık kurullarında, 15 Temmuz olayları nedeni ile soruşturma geçirmeyen, açığa alınma vb. şeklinde haklarında işlem yapılmayan öğretmenlerin seçilmesi istendi. Bu yazıyla aklansalar bile haklarında soruşturma açılan ya da açığa alınan öğretmenlerin sandık kurullarında görev almasına yasak getirildi. Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, " Bu yazı göreve geri dönen öğretmenlerin yasal haklarını gasp etme yazısıdır ve hukuka aykırıdır" dedi. CHP İl Başkanı Nuri Cengiz de, sandıklarda ayrımcılık yapılmasını eleştirdi.

SEÇİM HİLESİNE HAZIRLIK

Boykota tekel bayileri de katıldı Boykota tekel bayileri de katıldı

Cengiz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Son günlerde basına yansıyan ve partimize gelen şikayetlerden edindiğimiz bilgilere göre sandık kurulların oluşumu sırasında memur üyeler belirlenirken ayrımcılık yapıldığı, kişilerin masumiyet karinesinin ihlal edildiği ve adeta fişleme yapılarak mevcut iktidara muhalif olan memurların başvurularının alınmadığı tespit edilmiştir. Bu durumun kişilerin anayasa ile güvence altına alınan temel hak ve hürriyetlerinin ihlali olduğu gibi, 22 yıllık köhnemiş AKP iktidarının da seçim hilelerine daha sandık kurulları aşamasında başladığının kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

AYRIMCILIK YAPILIYOR

Bu tip hilelere meydan vermeyeceklerini kaydeden Cengiz, "298 sayılı yasanın aradığı şartları taşıyan ve sandık kurulu başkanlığı ve memur üyeliği için çekilecek kuraya katılma hakkı olan tüm memurlarımıza bu hakkının güvencesi de Cumhuriyet Halk Partisidir. El altından yapılacak fişlemelerle, haklarında açılan göstermelik soruşturmalarla üstelik soruşturma sonucunda aklanmışken sırf muhalif oldukları için hiç kimsenin ayrımcılığa uğramasına izin vermeyeceğiz. Seçimi kaybedeceğinin farkında olan AKP iktidarı, sahada kazanamayacağı seçimi bir takım hilelerle kazanmak için kamu kurumları üzerinden sandık kurullarına müdahale etmeye çalışmaktadır. " dedi

HER OYA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Seçim güvenliği için gereken tüm önlemleri alacaklarını kaydeden Cengiz açıklamasını şöyle sürdürdü: "Milletimizin verdiği her oya sahip çıkmak için seçim günü ve öncesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm halkımıza söz veriyoruz, kimsenin ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz. Milletimizin sandığa yansıyan iradesine sahip çıkacağız. Sandık talep formlarını işleme koymayan, formları ilçe seçim kuruluna iletirken fişleme yapan tüm kurum yetkililerini hakkında suç duyurusunda bulunacağız." ■ Mustafa KOÇ

Antalya Körfez