Türkiye'nin en çok konuşulan konularından biri ekonomi olarak karşımıza çıkıyor. Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz resesyon teriminin ne olduğu merak edilen konuların başında gelirken, ekonomistlerin nasıl yorumlar yaptığı araştırılıyor. Özellikle Almanya'da meydana gelen resesyon, birçok büyük ülkeyi tehdit ediyor. Ülkelerin gayri safi yurt içi hasılalarını direkt olarak etkileyen resesyona ilişkin tüm merak ettiklerinizi sizler için derledik. 

Peki resesyon nedir? Bir ülkede resesyon olursa ne olur? İşte resesyona ilişkin tüm ayrıntılar...

RESESYON NE DEMEK, NE ANLAMA GELİYOR?
Resesyon olursa ne olur?" sorusuna cevap aramaya başladı. Gayri safi yurt içi hasılanın düşmesi, ekonomik faaliyetleri durağan noktaya gelmesi gibi süreçlerden geçen ülkeler resesyona girmektedir.

Bir ekonomi terimi olan resesyon son zamanlarda adını çokça duyduğumuz terimlerden birisi oldu. Resesyon, kelime anlamı olarak durağan anlamına gelmektedir.  Resesyon, bir ülkenin ekonomik faaliyetlerinde en az altı ay süreyle gerileme yaşanması nedeniyle reel gayri safi yurt içi hasılanın düşmesi, ekonomik faaliyetlerde duraklaması, negatif anlamda istikrarlı bir konjonktür dalgasında doruğu izleyen reel ekonomik faaliyet düzeyinde ılımlı daralma aşaması anlamına gelmektedir.

İBB Kent Lokantalarındaki Yemek Menüsünün Fiyatları Şaşırttı İBB Kent Lokantalarındaki Yemek Menüsünün Fiyatları Şaşırttı

ÜLKE EKONOMİLERİ NEDEN RESESYONA GİRER?
Ekonomik büyüme nüfus artış hızının altına inmesi durumunda
Kişibaşına düşen milli gelirin durağan hale gelmesi ve gerilemesi durumunda
İşsizliğin artmasında
Ekonomik faaliyetlerin durağan hale gelmesi ve gerilemesi ile
Üretim faaliyetlerinin düşmesinden dolayı
RESESYON OLURSA NE OLUR?
Resesyon olması durumunda ülkelerde üretim miktarlarında gerilemeler görülür. Buna bağlantılı olarak işsizlik artar ve milli gelir düşer. Genelde resesyon durumlarında kamu harcamaları aynı düzeyde bırakılır ve vergilerde azaltmaya gidilir. Vergileri azaltma politikasının etkinliği için verginin konusunun geniş olması gerekir ki vergi indirimlerinden daha çok kişi istifade ederek, kullanılabilir gelir artarak kişilerin tüketim ve yatırım harcamalarında artış sağlanabilecektir.