Silah teşhiri iddiası ile CİMER'e şikayet edilen Samsun Mezarlıklar Müdürü İ.M'nin 2014 yılında Bafra ilçesinde Fatih Ortaokulunu bastığı ve burada öğrencileri dövdüğü iddiası ile gündem olduğu ortaya çıktı. 2014 yılında oğlunun okulda engelli bir öğrenciyi rahatsız ettiği iddiası ile, başka öğrenciler tarafından tartaklanmasına öfkelendiğinin belirtilen haberlerde, müdür İ.M'nin okula giderek, yanına çağırttığı öğrencilere "Oğluma sen mi vurdun" diye sorduğu bilgileri yer aldı.

ÖĞRENCİ VELİSİNİN İFADESİ


Google'un indexlediği haberlere göre eski Doğanca Belediye Başkanı olan Mezarlıklar Müdürü İ.M ile ilgili 2014 yılında gündeme gelen haberde, dövülen öğrencilerden M.E.K'nin velisi E.A o dönem olayla ilgili verdiği ifadesinde,


"Eski Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu ve oğlu ile odada toplanılıyor. İsmail Mutlu, çocuklara isimlerini sorarak çocuklara teker teker ”˜oğluma sen vurdun mu?` diye sorarak vurdum diyenlere ilk yeğenim olmak üzere tekme tokat saldırıyor. Yeğenime vurduğu zaman çocuk kafasını dolaba vuruyor ve yeğenim bir müddet şuurunu kaybedip masanın oradaki koltuğun üzerine düşmüş. Sonra diğer çocukları dövmüş, diğer 3. Çocuğu döverken, diğer çocuk küfrederek odadan kaçıyor. Rehber öğretmeni de İsmail beyi tutuyormuş. İsmail Bey o arada bir hamle ile öğretmenden kurtulup kaçan çocuğun sınıfta yanına giderek bu okulu başınıza yıkarım diyerek diğer öğrencilerin içinde darp ediyor. Sonra korkutmak amaçlı, yaptığının dışarı sızmaması için 'Ben eski belediye başkanıyım. Sürekli belimde silahla geziyorum.' gibi tehditkar ifadeler kullanıyor. Olay bu şekilde oluyor. Bizde gittik hastaneden darp raporumuzu aldık. Çocuğun boynunda iz ve bir iki yerinde yırtık var. Gündüz saatlerinde daha çokmuş ancak zaman geçtiği için biraz morarması azalmış. Biz suç duyurumuzu yaptık inşallah hak edenler gerekli yaptırımlarda bulundurulur." demiş.

Bakan Işıkhan: SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'li belediyeler Bakan Işıkhan: SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'li belediyeler

DÖVMEDİM SİLKELEDİM


Öte yandan 2014 yılında okul basarak öğrenci dövdüğü şeklinde ki haberlere konu olan Samsun Mezarlıklar Müdürü İ.M'de olayla ilgili o süreçte kendisini savunarak, çocukları dövmediğini 'Silkelediğini' söylemiş. Müdür İ.M, 2014 yılında yaşanan olayla ilgili o yıllarda yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

"Oğlum okulda bir grup arkadaşı tarafından darp edilmiş ve bu darp edilme sonucu dizinden ameliyat olacak ve belki de yürüyemeyecek. Üzüntüden ne yapacağımı düşünürken kimseye bir şey söylemedim. Çocuklar arasında yaşanmış bir şey olduğundan ne desem boş diye düşünerek hiç bir şey yapmadım. Daha sonra bir gün oğlumun okuldan kaçtığını öğrendim. Oğlumu buldum ve neden kaçtığını sorduğumda bana kendisini döven bir grup öğrencinin sürekli tehdit ettiğini ve okuldan kaçtığı gün de okul çıkışında kendisini dövecekleri için okuldan kaçtığını söyledi. Ben de oğlumu alarak aynı gün okula gittim. Konuyu Müdür yardımcılarına açtım ve onlar da çocukları odaya çağırdılar. Bahsi geçen dört çocuk mafya gibi çete gibi odaya girdi, kendi öğretmenlerine bile saygısızca davrandılar. Biz de sorduk "hanginiz dövdü, hanginiz vurdu" diye. Daha sonra çocuklardan M.K. E. isimli çocuk 'Ben vurdum ne olacak' dedi. Ben de bunun üzerine 'Niye birbirinize vuruyorsunuz hepiniz kardeşsiniz' dedim, ancak küfür etmeye başlayınca sadece yakasından tutup silkeledim. Bunun üzerine küfür etmeye bağırmaya başladılar ve sınıflarına koştular. Ben de peşlerinden gittim ve sınıfta tekrar konuşmaya çalıştım. Olay bu şekilde gerçekleşti. Herhangi bir darp etme silah gösterme veya tehdit etme söz konusu değildir. Ben siyasi kimliği olan toplumda tanınmış bir insanım. İddia edilen hususları gerçekleştirmem mümkün değil. Sonuçta benim de bir evladım var"

Kaynak: Samsunkenthaber