Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ikinci tur için önemli açıklamalarda bulundu. Destekleyecekleri adayın kazanacağını belirtti.

Sinan Oğan, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, BBC Türkçe'nin sorularını cevapladı. Sinan Oğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Oğan, kendisine sorulan "2. turda hangi adayı destekleyeceğinizi ne zaman açıklayacaksınız?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"1-2 gün içerisinde istişareleri tamamlayıp muhtemelen ondan sonra açıklayacağız."

Sinan Oğan, destekleme koşullarından şöyle bahsetti: "Elbette kırmızı çizgilerimiz var. Başta terörle mücadele, terör örgütlerinin desteklediği siyasi partilerle araya mesafe koyma, sığınmacıların gönderilmesi gibi bir takım şartlarımız var." dedi. Sinan Oğan, bu ifadesi üzerine AK Parti'nin göçmen ve sığınmacılar ile ilgili bu yönde adımı gözükmediği hatırlatılınca şöyle dedi:

"Bu bizim temel kırmızı çizgimiz. Bu konuda adım atmak durumundalar."

O tarihte Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere 5 bin TL seyyanen zam açıklayacak O tarihte Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere 5 bin TL seyyanen zam açıklayacak

Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun kendisi ile görüşme talebi olup olmadığı sorulunca bilgi vermenin doğru olmadığı belirtti. Oğan, iki Cumhurbaşkanı adayı ile de görüşebileceğini belirtti.

"Biz herkesten oy aldık"

Sinan Oğan'a yöneltilen ATA İttifakı'ndan daha fazla oy olmasını neye bağladığına dair soruya şöyle cevap verdi:

"Milletvekilliği seçimlerinde çok sayıda siyasi parti vardı. Bu milletvekilliği ve parlamento seçimlerinde oy almayı zorlaştırıyor. Her fikrin en az 5-6 tane partisi var. Yani sağda 5-6 parti, solda da o kadar. Siyasal İslamcı, Kürtçü hepsinin farklı partileri vardı ancak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 tane aday vardı. Tabii biz MHP'ye de, İYİ Parti'ye oy verenden de oy aldık. AK Parti, CHP... Yani biz herkesten oy aldık; oysa ATA İttifakı sadece kendi seçmeninden oy aldı." dedi.

"Hepsini taşırız çünkü bizim seçmen kitlesi Türkiye'deki en sadık seçmen kitlesi, en bağlı seçmen kitlesi"

BBC Türkçe'nin yönelttiği "Peki size oy veren seçmeni, 2. turda anlaştığınız adaya taşıyabilecek misiniz?" sorusuna ise

"Taşırız. Hepsini taşırız çünkü bizim seçmen kitlesi Türkiye'deki en sadık seçmen kitlesi, en bağlı seçmen kitlesi. Ama biz kendimize göre karar vermeyeceğiz. O seçmen kitlesine danışarak karar vereceğimiz için o seçmen kitlesinin iradesi ile hareket edeceğiz zaten." dedi.