Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabineyi açıkladı. 

Vedat Işıkhan kimdir, nereli, kaç yaşında? Vedat Işıkhan görevleri ve çalıştığı kurumlar

Vedat Işıkhan, 1971-1976 yılları arasında İzmir Vali Kazım Paşa İlkokulu'nda eğitim aldı. Ortaokul eğitimini ise 1976-1979 yılları arasında İzmir Şehit Fethi Bey Ortaokulu'nda tamamladı. Lise eğitimini İzmir Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi'nde 1979-1982 yılları arasında aldı.

Yükseköğrenimine devam etmek için Ankara'ya giden Işıkhan, 1986-1990 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi'nde eğitim aldı. Burada Bilim Uzmanlığı yaparak, Sosyal Hizmetler Anabilim Dalı'nda eğitimini tamamladı. Bilim Uzmanlığı tez başlığı "Sosyal Hizmet Uzmanlarının İş Doyumları" idi.

Ardından, 1993-1998 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora eğitimine devam etti. Sosyal Hizmetler Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamlayan Işıkhan'ın tez başlığı "Sosyal Hizmet ve Sağlık Alanında Görev Yapan Yöneticileri Etkileyen İş Stres Faktörleri"ydi.

Daha sonra akademik kariyerine devam eden Işıkhan, 2003 yılında YÖK Doçentliği aldı ve Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu'nda Doçent olarak görev yapmaya başladı. 2009 yılında ise profesör unvanını aldı ve Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Sosyal Hizmetler Anabilim Dalı'nda görevine devam etti.


İşıkhan ayrıca çeşitli yönetici ve idari görevler üstlenmiştir. Bu görevler arasında Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Bölüm Başkanlığı, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Kriter Belirleme Komisyon Üyeliği bulunmaktadır.

Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi tarafından yürütülen Aile Sosyal Destek Hizmetleri Programı (ASDEP) Genel Koordinatörlüğü görevini de üstlenmiştir. Işıkhan, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu'na üye olarak atanmış ve 2021 yılında Kurul Başkanvekili olarak görevine devam etmektedir.

Otobüs biletleri uçuyor Otobüs biletleri uçuyor

Vedat Işıkhan'ın uzmanlık alanları arasında çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliği ile mücadele, sosyal politika, sosyal sorunlar, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar, dezavantajlı gruplar, endüstri ilişkileri, sendikalar, aktif yaşlanma, yaşlı bakım sigortası ve emeklilik sonrası sorunlar yer almaktadır.

Vedat Işıkhan, İngilizce, Arapça ve Fransızca dillerini bilmektedir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı Ulusal Kanser Danışma Kurulu'nda Palyatif Bakım Alt Kurul Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Halihazırda Vedat Işıkhan, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü'nde görev yapmaktadır. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili olarak da aktif olarak çalışmaktadır.