Söz konusu uygulama CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından kamuoyunun gündemine taşınmış, sandık sonuçlarını GAMER isimli uygulamaya kaydetmek isteyen İçişleri Bakanlığı’nın, kolluk gücünü sözlü olarak yasadışı görevlendirdiği belirtilmişti. 

İçişleri Bakanlığı, YSK’ye paralel bir seçim takip sistemi kurmasıyla tepki çekmiş, hukuksuz kararın uygulanmaması için YSK'ye çağrı yapılmıştı. Bakanlığın GAMER üzerinden özel bir seçim modülü hazırlayarak, paralel seçim kurulu oluşturma girişimi YSK'den dönmüştü.

Bakanlık bunun üzerine sandık sonuçlarının polis ve jandarma tarafından alınıp Excel tablosu haline getirilerek GAMER'e gönderilmesini kararlaştırmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yol haritasında her kesime müjde geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yol haritasında her kesime müjde geliyor

Cuma günü (5 Mayıs) 81 ilde GAMER'den sorumlu vali yardımcıları ve GAMER müdürleri toplanmış, toplantıda YSK'nin reddi ve kamuoyundaki itirazlardan ötürü e-sistem üzerinden girişlerin yapılamayacağı belirtilmişti. Bu nedenle sandıklardan polis ve jandarma marifetiyle alınan bilgilerin Excel formatında Ankara GAMER'e gönderilmesi yönünde talimat verilmişti.

odatv