Gazeteci Fatih Portakal oy kullanırken birlikte zafer işareti yapan sandık görevlisi hakkında tutanak tutulduktan sonra AK Partili bir avukat tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Gazeteci Fatih Portakal oyunu ‘zafer işareti’ yaparak kullandı ve o kareyi “Oyumun rengi belli: illa ki değişim” notunu düşerek sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

"Bu kez ikinci kullandım. 1 dk’da işi bitirdim. Oyumun rengi belli: illa ki değişim. Sıra akşamda Sözcü televizyonunda seçim yayınında. Kravatın rengini de şimdiden açıklıyorum, bu kez mor değil, yeşil:))” ifadesini kullanan Fatih Portakal, ikinci paylaşımında ise kendisiyle birlikte zafer işareti yapan sandık görevlisi hakkında tutanak tutulduğunu duyurdu.


Portakal şunu yazdı: “Yok artık! Sandık başında evrensel anlamda zaferi ve barışı simgeleyen bu işareti benim gibi yapan görevli kadın hakkında tutanak tutuyorlarmış. Sözün bittiği yer. V işareti hakkında bilgi: 2. Dünya savası sırasında ortaya çıkmış bir işaret. İngilizce Victory’nin “V” si. 60’lardan sonra yaygın şekilde kullanılmaya başlanmış. Simgelediği kavram barış.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU.
Daha sonra Fatih Portakal ve Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

2024 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? 2024 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Suç duyurusunu AK Parti adına avukat Arif Yeğen yaptı.

Yeğen, İzmir Seferihisar Başsavcılığı'na verdiği dilekçede Fatih Portakal’ın, Müşerref Hepkon İlkokulu 1032 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra zarfı sandığa atarken ‘zafer işareti’yle fotoğraf çektirmesinin, Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D’nin de aynı işareti yapıp poz vermesinin seçim kanununa aykırı olduğunu belirtti. Dilekçede, bahse konu işaretin Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 135 sayılı genelgesine aykırı olduğunu savunan Yeğen, Portakal ve Y.D. hakkında kamu davası açılması talebinde bulundu. DUVAR