2023 Temmuz ayı asgari ücret, memur ve emekli maaş zammı için net oran duyuruldu. Detaylar…
Türkiye'nin gözü kulağı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak mayıs ayı enflasyon rakamlarında. Özellikle Temmuz 2023 maaş zammı Bu rakamlar tarafından belirlenecek. Türkiye İstatistik Kurumu bugün saat 10.00'da yeni rakamları açıkladı. Böylece emekli memur Asgari ücretli ve memur emeklisi için 5 aylık veri de kesinleşmiş oldu. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları ne kadar oldu? 5 aylık enflasyon ne kadar oldu? Memur emekli asgari ücret zammı kaç TL olacak? TÜİK son dakika mayıs ayı enflasyon açıklaması ve detaylar haberimizde…


Asgari ücretli emekli ve memur milyonlarca vatandaş bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerini yakından takip ediyor. TÜİK mayıs ayı enflasyon rakamları saat 10.00'da duyuruldu. Böylece 5 aylık enflasyon verisi de kesinleşmiş oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan enflasyon açıklaması milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Çünkü maaş zamları enflasyona göre belirleniyor. Bu sebeplerden mayıs ayı enflasyon rakamları büyük önem taşıyor. Peki, TÜİK mayıs ayı enflasyon verileri nasıl oldu? Enflasyon düştü mü çıktı mı? Asgari ücret memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak?

MİLYONLAR BU AÇIKLAMAYI BEKLİYOR
Milyonlarca asgari ücretle emekli ve memur Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılacak mayıs ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Aslında TÜİK mayıs ayı enflasyon verileri tüm Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. Ancak özellikle maaş zammı bekleyen asgari ücretliler emekliler ve memurlar için Bu rakamlar daha da önemli. Çünkü Temmuz ayında yapılacak olan maaş zamları 6 aylık enflasyon oranında gerçekleşecek.

Emekli memur ve Asgari ücretli temmuz zammı için bazı tahminlerde Tabii ki var. uzmanlara göre maaş zamları yapılırken enflasyon değil kamu işçisine yapılan zam baz alınacak. Bu durumda da asgari ücretliye emekliye ve memura eşit zam verilecek. Yani asgari ücret memur ve emekli maaşlarında %45 oranında bir artış bekleniyor.

TÜİK MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI
Milyonların merakla beklediği mayıs ayı enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından saat 10'da açıklandı. Böylece 5 aylık enflasyonda netleşmiş oldu. Emekli memur Asgari ücretli ve memur emeklisi için yapılacak zam oranlarında da sadece bir aylık veri kaldı.

Ak Parti MYK üyelerinin karnesi 'zayıf'! 25 üyenin 13'ü sınıfta kaldı Ak Parti MYK üyelerinin karnesi 'zayıf'! 25 üyenin 13'ü sınıfta kaldı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından mayıs ayı enflasyon rakamları Az önce açıklandı. Ayrıca Bu rakamlar seçim sonrası ilk enflasyon olma özelliğini de taşıyor. TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı tüketici enflasyonu verilerine göre 2023 yılı mayıs ayında enflasyon Bir önceki aya göre %0,04 oranında artış gösterdi. enflasyon Bir önceki yılın Aralık ayına göre %15,26 oranında artarken bir önceki yılın aynı ayına göre ise %39,59 oranında artış gösterdi. Buna göre yıllık enflasyon ise %63,72 olarak gerçekleşti.

Kaynak:tum-haberler.com