BİM, olası bir asgari ücret zammında, gelecek zammı sattığı ürünlere yansıtacağını ve çalışanlarına verdiği maaştaki artışı buradan çıkaracağını üstü kapalı bir şekilde ilan etti. 

BİM CFO'su ve İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, asgari ücrete yapılacak yüksek miktarda zammın enflasyonu artıracağını dile getirdi.

İşte BİM CFO'su ve İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu'nun açıklamaları:

BİM enflasyonu gıda ile paralel...
“BİM olarak enflasyonumuz gıda enflasyonuna paralel seyrediyor” diyen Dortluoğlu, enflasyon muhasebesine geçilmemesinin sermaye erozyonuna neden olduğunu, bu sebeple de “acilen” enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yüksek gelirli müşteri sayısı artıyor
Dortluoğlu, BİM’in orta ve yüksek gelirli gruplardan daha fazla gelir katkısı almaya başladıklarını belirttiği konuşmasında, şirketin pazar payının yüzde 17’ye çıktığını ve diğer perakende şirketlerine göre, yüksek gelirlilerden BİM’e kayışın daha fazla olduğunu söyledi. Dortluoğlu ayrıca, yüksek gelirlilerin katkısının 2023’te artmasını beklediklerini söyledi.

Asgari ücret zammı refahı artırır ama...
Asgari ücret artışı hakkında da değerlendirmede bulunan Dortluoğlu, asgari ücret artışının refahı artırırken enflasyonist bir etki yaratabileceğini söyledi.