Başkan Fırat'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde;

Sevgili Samsatlılar; malumunuz gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeden sizlere hizmet için çalışmaktayız. Tabi ki bu yoğun temponun bazı riskleri de olmakta. Malesef Covid-19 testim pozitif çıktı. Şu anki durumum gayet iyi. Bir süre dinlenmeye ve daha önemlisi dualarınıza ihtiyacım var. Sonrasında yine sizler için çalışmaya devam... Çünkü "Sevdamız Samsat"

Halil Fırat

Samsat Belediye Başkanı

HALİL FIRAT KİMDİR?

1980 yılında Adıyaman’da doğdu. Demokrat Parti döneminden bu yana siyasetle ilgileniyor. İlk, orta ve lise eğitimini Adıyaman’da tamamladı. Liseden sonra yaşamının bir kısmını Adana’da geçirdi.

Anadolu Üniversitesinde İşletme eğitimi aldı. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde Yönetim Organizasyon dalında yüksek lisans yaptı. Adana’da, AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliğini yaptığı sırada AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’nı tamamladı.

1997 yılından itibaren yönetiminde olduğu LPG ve otogaz dönüşüm sistemleri firmasında, önce bayilik bazında ardından sırasıyla bölge bayiliği, servis ağı, üretim, distribütörlük gibi görevlerde bulundu. Birçok STK’da aktif görev aldı ve LPG CNG Otogazcılar Derneği Başkanlığı, Adana Atletizm Spor Kulübü Başkan yardımcılığı ve Adana Adıyamanlılar Derneği Başkanlığı yaptı. Maraton, yarı maraton gibi uzun mesafe koşularında birçok dereceye sahiptir.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Adıyaman İli, Samsat İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.