Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide atılacak yeni adımlar için harekete geçti. Yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte Başkan Erdoğan, AK Parti Grubuna talimat verdi.

Bayramdan önce hesaplara yatmayacak! Bayramdan önce hesaplara yatmayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'en acil konu' diyerek maaş zamlarına dikkat çekmesinin ardından asgari ücret başta olmak üzere asgari ücret, memur ve emekli aylıklarına Temmuz ayında yapılacak zam oranları merak edilmeye başlandı.

TÜM MAAŞLAR İÇİN KRİTİK TARİH 5 HAZİRAN
Memur ve emekliler Temmuz ayında 6 aylık enflasyona göre maaşlarına zam alacak. Bu güne kadar 4 aylık enflasyon rakamı netleşti. Türkiye İstattistik Kurumu (TÜİK) tarafından 5 Haziran pazartesi gün açıklanacak olan enflasyon rakamlarıyla maaşlara yapılacak zam oranı biraz daha netleşecek.


MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE EK ZAM

11 bin 848 TL olan en düşük memur maaşı Temmuz’da net 22 bin TL düzeyine yükselecek. 7 bin 901 TL alan memur emeklisi maaşı da aynı oranda yükselirse bu rakam 14 bin 671 TL olacak. 22 bin liralık en düşük maaş tüm memur maaşlarına kademeli bir seyyanen zam olarak yansıyacak. TCMB'nin anketi ile beraber değerlendirildiğinde memur zammı yüzde 45 olursa ek zam yüzde 26,32 olacak.

Memur maaşlarına yüzde 45-50 civarında bir zam yapılması bekleniyor. Merkez Bankasının anketi baz alındığında memur maaşlarına zammın yüzde 45 olması durumunda ek zam yüzde 26.32, yüzde 50 olması durumunda ise ek zammın yüzde 31.32 olması bekleniyor.