Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin yenileme kararını imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerin öne çekilmesine dair kararı imzalamasının ardından ilgili karar Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne yönelik açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anayasamızın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran 2023'te yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzaladım."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu seçimde Cumhur İttifakı olarak kendimize hazırladığımız bütün müzikleri yasaklıyoruz. Müziksiz bir kampanya olacak"
-"Bizim derdimiz var. Ama bunların yok. Bugün İskenderun'da enkazlar olduğu gibi Hatay'ın diğer ilçelerinde hele hele Antakya'da enkazın en büyüğü var. Belki bundan da haberi yok. Çünkü gittiği yerler bellidir"
-"Şimdi 3. tura başlıyorum. Biz bir taraftan vefat edenleri, bir taraftan yaralıları, bir taraftan enkazı kaldırarak yolumuza devam edeceğiz"
-"Şimdi konut yapımlarına başladık, hızla devam edeceğiz. Diğer taraftan Türkiye'nin risk yapılanma turunun birincisini yaptık. İkincisi yapacağız"
-"AK Parti'den milletvekili olmak için başvuru yapanlar için bir karar aldık. Başvuracak herkes asgari rakam tutarını AFAD'ın yardım hesaplarına yapacaktır. Yapacakları cömert yardımlara şimdiden çok teşekkür ediyorum"
-"Bir kez daha altını çizerek söylüyorum; Türkiye 6 Şubat depremlerinin yol açtığı yıkımları ortadan tamamen kaldırmadan geleceğine güvenle bakamaz"
-"Seçime katılan cumhurbaşkanı adayları, ittifaklar ve siyaset partileri olarak attığımız her adımda bu hakikate bağlı kalmalıyız"
-"14 Mayıs süreci kısır siyaset çekişmelerin mecrası haline dönüştürülürse bunu başaramayız. Önce depremzede vatandaşlarımız sonra 85 milyonun vebaline gireriz"
-""Türkiye için hemen şimdi" diyerek 14 Mayıs'ı 6 Şubat izlerini silecek hayırlı bir yarışa davet ediyoruz. Tüm partilerden bu samimi çağrımıza yanıt bekliyoruz"

Ak Parti MYK üyelerinin karnesi 'zayıf'! 25 üyenin 13'ü sınıfta kaldı Ak Parti MYK üyelerinin karnesi 'zayıf'! 25 üyenin 13'ü sınıfta kaldı