SOL Parti, deprem bölgesi Hatay’ın Defne ilçesinde gönüllü yardım faaliyeti yürütüyor. Parti gönüllüleri, Defne Belediyesi’nin spor salonundan çadırkentlerde ve köylerindeki çadırlarda barınan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

SOL Parti Parti Meclisi üyesi Çiçek Çatalkaya, bölgede yaşananları ANKA Haber Ajansı’na aktardı. Çatalkaya, şunları söyledi:  

“Aslında eksiklik her zaman var. Her gün farklı farklı ihtiyaç kalemleri ortaya çıkıyor. Dolayısıyla eksikler her gün farklı bir boyutu ile devam ediyor. Ama biz ilk günden itibaren buraya geldik. Geldiğimiz ilk gün, arama-kurtarma faaliyetlerine katılmaya çalıştık. Devamında; il örgütlerimiz ve ilçe örgütlerimizle bir dayanışma seferberliği başlattık. Oralarda toplanan, hazırlanan ürünlerin tırlarla buraya gelmesini sağladık. Defne Belediyesi Spor Salonu’nda, burada; bize bir yer tahsis edildi. Burada bu dayanışma faaliyetini daha sistematik bir şekilde yürütmeye devam ettik.

"İHTİYAÇLARI PAKETLEYİP KÖYLERE ULAŞTIRIYORUZ"

Bir yandan, çadırkentte yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bir yandan da burada köylerle bağlantısı olan; köylerine giden ve orada çadır kuranların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bütün köylerde, dayanışma gönüllülerimizin telefon numarası var. Bize ulaşıyor, depremzedeler. Burada ihtiyaçlarını paketleyip, araçlarımızla gün içinde köylere ulaştırıyoruz.

Ama gün geçtikçe ihtiyaçlar da değişiyor. Bir yandan evet bu insani malzemelerin, ihtiyaçların ulaştırılması devam ederken; bir taraftan da resmi süreçler başladı. Bu süreçlere ilişkin de gönüllü avukat arkadaşlarımız, Sol Parti üyesi dayanışma gönüllüsü arkadaşlarımız; hem köylerde, hem mahallelerde geniş bilgilendirme toplantıları yapmaya başladı.

"MAĞDURİYETTEN RANT DEVŞİRMEK İSTEYEN AVUKATLAR VAR"

E-Devlet üzerinden nerelere başvurmaları gerekir, itirazların nereye yapılması gerekir, tespit çalışmalarının nasıl yürütülmesi gerektiğine ilişkin; bir çalışma yürütüyoruz. Çünkü şunu fark ettik. Özellikle erzak götürdüğümüz köylerde, bu mağduriyetten rant devşirmek isteyen pek çok avukatın dolaştığını söyledi bize depremzede insanlar. 1000 – 1500 lira karşılığında, vekalet toplayıp; ‘Sizin davalarınızı takip edebiliriz, tazminat davalarınızı takip edebiliriz’ gibi bir durumla karşılaştık.

AK Parti'de değişim süreci başlıyor, Erdoğan gereğini yapacak AK Parti'de değişim süreci başlıyor, Erdoğan gereğini yapacak

Bu tehlikeye karşı; insanları uyarmak, mağduriyetten faydalanılmasının önüne geçmek, hem de gönüllü avukat arkadaşlarımızla bu süreçlerin takipçisi olabileceğimizi aktardığımız… Hem de biz olmasak bile güvendikleri avukatlarla çalışmaları gerektiği konusunda önerilerde bulunuyoruz, bilgilendirmeler yapıyoruz. Çocuk etkinlikleri yapıyoruz. Bu depremden en fazla etkilenen kesimlerden biri de çocuklar oldu, gerçekten. Gittiğimiz yerlerde aynı zamanda 1-1,5 saatlik çocuk etkinlikleri yapıyoruz; hem çadırkentlerde, hem de köylerde…"

Odatv.com