Diyarbakır EBS Şube tarafından ''Kangrene Dönen Hukuksuzluk, Usülsüzlük ve Keyfiliklere Dur Demenin Vakti!!" başlığı ile yayınlanan açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin 17 ilçe milli eğitim müdüründen istifa dilekçesi aldığı öne sürüldü. İl Milli Eğitim Müdürü’nün görev ve yetki sınırlarını aştığına yer verilen açıklamada “Gayri hukuki bir biçimde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün odasını çilingirle açtırarak evraklara el koyma gayret ve niyetini hangi teamülden almaktadır(!)" denildi.

'YÖNETİCİLERE ODA VERMİYOR'

Eğitim Bir-Sen’in açıklamasında Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin yargı kararları ile göreve başlayan il ve ilçe yöneticilerine oda ve görev vermeyerek mobbing uyguladığı iddia edildi. Küçükali’nin alt görev dayatmasında bulunduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Baskı ve dayatmalara boyun eğmeyen kişileri yargı kararına rağmen göreve başlatmamakta veya dengi olmayan görevlere sürmektedir. İl Milli Eğitim Müdürü tarafından ilimizde okul öncesi öğrenciler için oluşturulan konteynır sınıfların ihalesini alan kişiler lehine eksik yapılan işlerin kabulü için imza yetkisi olanlara baskı yapıldığı iddiası izaha muhtaçtır. Temel Eğitim’de 10.000 okul projesi için gelen ödeneklerin proje kapsamında olmayan okullara aktarılması hangi mevzuat kapsamında gerçekleşmiştir?”

'KAYNAK KİTAP GEREKÇESİ İLE GÖREVDEN ALIYOR'

Mevlana Ortaokulu Müdürü R.A’nın Whatsapp grubundan kaynak kitap tavsiyesinde bulunduğu için açığa alındığı iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kayapınar Mevlana Ortaokulu Müdürü R.A. Whatsapp grubunda kaynak kitap tavsiyesinde bulundu diye İl Milli Eğitim Müdürü tarafından açığa alındı. Akabinde görev yeri değiştirilerek cezalandırıldı. Ancak İl Milli Eğitim Müdürü tarafından oluşturulan komisyon aracılığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda kaynak ve yayınevi adı verilerek açık yönlendirme yapılmıştır. Kaynak kitap gerekçesi ile idarecileri görevden alan İl Milli Eğitim Müdürünü aynı gerekçeyle kim görevden alacak?”

Diyarbakır EBS Şube Başkanı Ramazan Tekdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

DİYARBAKIR’DA KANGRENE DÖNEN HUKUKSUZLUK, USULSÜZLÜK VE KEYFİLİKLERE DUR DEMENİN VAKTİ!

1) İl Milli Eğitim Müdürü, hangi gerekçelerle 17 İlçe Müdüründen istifa dilekçesi aldı. Bu dayatma altında çalışan ilçe müdürleri ilimizin eğitimine nasıl katkı sağlayacak?

2) İl Milli Eğitim Müdürü görev ve yetki sınırlarını aşıp, gayri hukuki bir biçimde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün odasını ÇİLİNGİRle açtırarak evraklara el koyma gayret ve niyetini hangi teamülden almaktadır (!)

3) Kayapınar Mevlana Ortaokulu Müdürü R.A Watshap grubunda kaynak kitap tavsiyesinde bulundu diye İl Milli Eğitim Müdürü tarafından açığa alındı. Akabinde görev yeri değiştirilerek cezalandırıldı.

4)İl Milli Eğitim Müdürü tarafından oluşturulan komisyon aracılığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda kaynak/yayınevi adı verilerek açık yönlendirme yapılmıştır Kaynak kitap gerekçesi ile idarecileri görevden alan İl Milli Eğitim Müdürünü kim görevden alacak?

5) Yargı kararları ile göreve başlayan İl ve ilçe yöneticilerine oda ve görev vermeyerek mobbing uygulayan İl Milli Eğitim Müdürü, görüştüğü kişilere baskı uygulamakta, alt görev dayatmasında bulunmaktadır.

6) Baskı ve dayatmalara boyun eğmeyen kişileri yargı kararına rağmen göreve başlatmamakta veya dengi olmayan görevlere sürmektedir..

Ak Parti MYK üyelerinin karnesi 'zayıf'! 25 üyenin 13'ü sınıfta kaldı Ak Parti MYK üyelerinin karnesi 'zayıf'! 25 üyenin 13'ü sınıfta kaldı

7) İl Milli Eğitim Müdürü tarafından İlimizde okul öncesi öğrenciler için oluşturulan Konteynır Sınıfların ihalesini alan kişiler lehine eksik yapılan işlerin kabulü için imza yetkisi olanlara baskı yapıldığı iddiası izaha muhtaçtır..

8) Temel Eğitim’de 10.000 okul projesi için gelen ödeneklerin proje kapsamında olmayan okullara aktarılması hangi mevzuat kapsamında gerçekleşmiştir?

DEVAMI GELECEK...