31 Mart Seçimleri Sonrası Okullar Tatil Edilecek mi? 31 Mart Seçimleri Sonrası Okullar Tatil Edilecek mi?

Doğrulanmış bir Dark Web hesabı olan Hydra Market'in iddiasına göre 61 milyon e-Devlet kullanıcısının verileri sızdırıldı! Resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmazken çalınan 61 milyondan fazla kullanıcının verilerinin 11 saat içinde satıldığı iddia edildi!

2008 yılında Türk vatandaşlarının internet üzerinden sunulan kamu hizmetlerinden tek noktadan faydalanabilmesi amacıyla kurulan e-Devlet, milyonlarca vatandaşın bilgilerini içeriyor.
Devlet, kurum ve kuruluşlarla alakalı tüm işlemlerin yapılabildiği e-Devlet'e Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile giriş yapılıyor.
Her internet platformunda olduğu gibi bu platformda da kullanıcıların kafasında "Ya bilgilerim çalınırsa?" sorusu geliyor.
Geçtiğimiz yıl İbrahim Haskoloğlu'nun iddiasına göre içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da bilgileri olmak üzere milyonlarca e-Devlet kullanıcısının bilgileri sızdırılmıştı.
Unified Cyber Threat Intelligence Platform (Birleşik Siber Tehdit İstihbarat Platformu), Hydra Market rumuzlu bir Dark Web kullanıcısının 'Türkiye'de 61 milyon vatandaşın e-Devlet bilgisi çalındı' iddiasına yer verdi.
Unified Cyber Threat Intelligence Platform'un resmi Instagram hesabı Cyberthint, bu iddiayı şu şekilde servis etti;

Onaylanmış Dark Web hesabının iddiasına bir de Falcon Feedsio'da yer verdi. Total olarak 61 milyon 288 bin 38 kişinin verileri, şifresi ve TC kimlik numarası sızdırılmış ve satışa çıkartılmış.
Resmi kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmazken iddialar Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Bakalım ilerleyen günlerde bir açıklama yapılacak mı?