Ersan Ergür kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, mesleği nedir soruları SADAT'ın gündeme gelmesi ve Ergür'ün bunu takip eden günlerde Twitter'da bir paylaşımda bulunması üzerine sorulmaya başlandı. 

Ersan Ergür, SADAT tartışmalarının devam ettiği bir esnada Twitter'da yaptığı paylaşımla tartışmalara neden oldu. 

Paylaşımındaki yanlış anlamalar müsait olan kısımlarla nedeniyle tepki çeken Ergür, bir süre sonra attığı mesajı düzelterek tekrar attı. 

SADAT yönetim kurulu üyesi olan Ersan Ergür, yaptığı bir paylaşımda "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz" ifadelerini kullandı. Ergür, kısa bir süre tweetini silerek, yeni bir tweet attı.

Kişisel sosyal medya hesabında "Araştırmacı Yazar" olduğunu belirten, ancak İstanbul Ticaret Odası'nın sicil kayıtlarına göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapısına gitmesinden sonra gündem olan SADAT'ın yönetim kurulu üyesi ve ASSAM Başkan Yardımcısı olduğu görülen Ersan Ergür, "Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz... Etmeyeceğiz! Vatan sağ olsun..." paylaşımını yaptı, gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

Sildiği paylaşımın ardından yeni bir paylaşım yapan Ergür, "Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Yüce Türk milleti Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta oy vermeyerek cennet vatanımızı teslim etmeyecektir... Vatan sağ olsun" ifadelerini yazdı.

Paylaşımının neden silindiği sorulduğunda ise Ergür, "Açıklama yapma isteği hissettim. Bazen anlatılmak istenen anlaşılmayınca izah gerekiyor" dedi.

SÖZCÜ'YE KONUŞMUŞTU 
Hakkındaki, iddialar bir kez daha gündeme gelen SADAT’ın Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Ergür, silahlı eğitim kampları iddiasını reddetti. 'SADAT'ın bünyesinde kiralık bir çalışan veya paramiliter bir yapıyla çalışan unsurlar kesinlikle yok” diyen Ergür, “SADAT özel askeri danışmanlık savunma şirketidir. Sahada, silahlı grupları alıp eğiten, çatışmaya giren bir yapı değil' dedi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde SADAT'ın yöneticilerinden Ersan Ergür ile yaptığı söyleşiye yer verdi. Öztürk’ün aktardığına göre, SADAT Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Ergür, şunları kaydetti:

'SADAT kesinlikle paramiliter bir yapı değildir. SADAT'ın bünyesinde kiralık bir çalışan veya paramiliter bir yapıyla çalışan unsurlar kesinlikle yok. Paramiliter yapılar savaş kapsamında kullanılan özel askeri güvenlik şirketidir.'

'Bir de askeri sistem içerisinde danışmanlık şirketleri var. Bu şirketlerde ilgili ülkelerin silahlı kuvvetlerine, emniyet birimlerine eğitim, donatım, danışmanlık hizmeti vererek o ülkenin kendi yerel ve milli yapısına uygun bir eğitim algısının tatbik edilmesine ve yerleştirilmesine yardım eden, fikir ortaya koyan kurumlardır. SADAT özel askeri danışmanlık savunma şirketidir. Sahada, silahlı grupları alıp eğiten, çatışmaya giren bir yapı değil. Bir diğer konu SADAT'ın Türkiye içerisinde eğitim kampları ve eğitim verdiği yer yok. Türkiye'deki mevzuat buna uygun değil zaten. Herhangi bir kuruluş Türkiye'de silahlı bir eğitim vermeye kalkarsa karşısında Emniyet güçlerini bulur. Afganistan'da SADAT'ın hiçbir faaliyeti yok.'

'SADAT, ülkelerin silahlı kuvvetlerine eğitim veren bir kuruluş. 22 İslam ülkesinde eğitim verdik. Ülkelerle anlaşma ve faaliyetlerin tamamı gizlilik sözleşmesiyle yapılıyor. Bunu açıklamak Türkiye'nin milli menfaatlerine, dış ilişkilerine zarar verir, hem de ilgilileri hedef haline getirir. Bizim o ülkelerdeki faaliyetlerimizi ABD'si, Fransa'sı mutlaka biliyor. Bunların kamuoyu ile paylaşılmaması gerekiyor. Ülkelerin eğitim, donatım, danışmanlık hizmeti, araç-teçhizat ihtiyacı varsa, resmi olarak yerli ve milli savunma sanayi şirketlerden alıp ihracatını da yapıyoruz.'

SADAT kurucuları arasında yer alan Ersan Ergür, "Genel Sekreter ve Muhasip" görevinde bulunuyor.

Ersan Ergür'ün kendisi sitesi var ancak pasif durumda. 

İnternet ortamında Ergür hakkında daha fazla bilgi bulunmuyor; ancak SADAT kurucularının tamamına yakınının eski askerlerden oluştuğu biliniyor.