Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çıkan çatışmada, teröristler Emniyet Müdürlüğü'nün arka tarafında, park girişindeki kapıdan girmek istedi. Nöbetçi engel olunca teröristlerden biri silahını çekti. Çıkan çatışma sonucu bir terörist öldürülürken, 1 polis memurunun yaralandığı bilgisine ulaşıldı. 2. teröristin yakalanması içinse geniş çaplı operasyon devam ediyor.

1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde saat 15.23 sularında peş peşe gelen silah seslerinin ardından bölgeye çok sayıda takviye ekip ve sağlık ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları bir polis memurunun yaralı olduğunu, yerde yatan bir kişinin de ölen terörist sanıldığını belirttiler.

CANLI BOMBA İDDİASI

Emniyet'e saldıran teröristlerin canlı bomba eylemi düzenlemeye çalıştığı, görevli polis memurunun durumu fark ederek olaya müdahale ettiği ve bunun üzerine çatışma çıktığı öne sürüldü.

İKİNCİ TERÖRİST ALARMI

Emniyet'e girmeye çalışan canlı bombaya müdahale edilirken olay yerinden kaçan diğer teröristin ise Emniyet binasının tam karşısında bulunan iş merkezinin otoparkına kaçtığı bilgisine ulaşıldı. Özel harekat polisleri tarafından kaçan teröriste yönelik an itibariyle operasyon düzenlendiği öğrenildi.

İSTİHBARAT BİLGİSİ VARDI

Gaziantep Emniyeti'nin birkaç gün önce saldırı olabileceği bilgisi aldığı ve buna yönelik olarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardığı bildirildi.