.ylin Hayriye Alkutay olay yerinde yaşamını yitirirken, Alkutay'ın kardeşleri Murat Alkutay ile Ahmet Emre Alkutay'sa yaralandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hayriye Alkutay'ın annesine taziye telefonu etti.

Ülkü Ocakları yöneticisi Hayriye Alkutay, Mustafa Ayata tarafından öldürüldü. Hayriye Alkutay'ın iki kardeşi de saldırıda yaralandı. Peki, Hayriye Alkutay kimdir?

HAYRİYE ALKUTAY KİMDİR, CİNAYETİ NASIL OLDU?

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde dün akşam saatlerinde, Mustafa Ayata, ailesiyle birlikte yaşayan eski eşi Hayriye Alkutay'ın evine geldi.

İkili arasında çıkan tartışmada Mustafa Ayata, yanında getirdiği kurusıkıdan bozma tabanca ile Hayriye Alkutay'a ateş etti. Alkutay olay yerinde hayatını kaybederken, kardeşleri Murat Alkutay ile Ahmet Emre Alkutay da yaralandı.

Saldırı sonrası olay yerinden kaçan Mustafa Ayata, suç aleti silahla birlikte polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Alkutay'ın cenazesi morga kaldırılırken, yaralı kardeşleri de hastaneye götürüldü. Alkutay’ın 2 yaşında bir erkek ve 4 yaşında bir kız çocuğu olduğu kaydedildi. Mustafa Ayata'nın ise Bursa’da bir konut sitesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN AÇIKLAMA

MHP tarafından yapılan açıklamada, "Eski eşinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Döşemealtı Ülkü Ocakları yöneticisi Aylin Alkutay'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ise "Çok üzgünüz… Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Başkanlığımızın Yöneticilerinden Aylin Alkutay eski eşinin saldırısı sonucu hayatını kaybetmiştir. Kardeşimize Allah’tan rahmet, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz" açıklaması yaptı.

Saldırgan olay sonrası gözaltına alındı. Alkutay’ın cenazesi morga kaldırılırken, yaralı kardeşleri de hastaneye götürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DA HAYRİYE ALKUTAY'IN ANNESİNE TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da ayrıldığı eşi tarafından öldürülen Hayriye Alkutay'ın annesi Keziban Alkutay ile telefonla görüşerek taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Hayriye Alkutay'ın elim bir cinayetle hayatını kaybetmesinden büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diledi. Katilin hakkettiği cezayı alacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, menfur olayda Hayriye Alkutay'ın yaralanan iki erkek kardeşine de şifa temennisinde bulundu.