Edinilen bilgiye göre, saat 12.45'te Levent Büyükdere Caddesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinin çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çatı alev alev yanarken, binadan yükselen siyah dumanlar kilometrelerce uzaklıktan bile göründü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve sağlık ekibi sevk edildi.

Dumanın fark edilmesiyle birlikte içerideki vatandaşlar polis ve güvenlik eşliğinde tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Edinilen ilk bilgilere göre yangında can kaybı ve yaralananın olmadığı öğrenildi.

Metrocity'nin Genel Müdürü yangınla ilgili konuştu

Yangınla ilgili konuşan Metrocity Genel Müdürü olan Ali İhsan Atar, “Şu anda alışveriş merkezinin tamamını tahliye ettik. Yangın fanlarımızı çalıştırdık ve teknik ekibimizle birlikte 8 dakika içerisinde itfaiye, AFAD, ambulans burada oldu. Emniyet müdürü, kaymakam, belediye başkanı geldi. Şu anda yangını kontrol altına aldık. Sadece soğutma çalışmaları devam ediyor. İçeride duman oluştu. Ama yukarıdan baktığımız kadarıyla duman tahliye fanlarımız çalıştığı için sadece zemin katla sınırlı kaldığını düşünüyoruz. Daha içeri giremedik. Zemin katta itfaiyenin sulamasından dolayı su oluştu, onun dışında şu anda başka hiçbir şey yok. Otopark ya da diğer katlarda sudan kaynaklı belki sızıntılar vardır. Alışveriş merkezindeki diğer dükkanlar kapalı. En önemlisi paniğe sebep vermeden biz bunu gerçekleştirdik. Yangının nasıl çıktığını bilemiyoruz. İtfaiye bakacak, araştırmasını yapacak. Kapalı mağazanın belediyeyle sorunları var mı yok mu bilemiyoruz. Mağaza yaklaşık 1 aydır kapalıydı. Yangın çıkan bölgenin üstünde hiçbir şey yoktu. Eğer üstünde konut olsaydı bizim için daha da sıkıntı olacaktı. Ama bunu Allah'ın izniyle çok başarılı bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum. Şu anda can kaybı ve yaralının olmadığını düşünüyoruz. İtfaiye ve AFAD'a gerekli bilgileri verdik. Tahmin ettiğim izolasyonların yanmasından kaynaklı büyük bir duman çıktı” açıklamasında bulundu.

Çıkan yangın nedeniyle etkilenen trafik havadan görüntülendi

İstanbul'un göbeği Levent Büyükdere Caddesi'nde Metrocity isimli bir alışveriş merkezinde çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın nedeniyle trafik de durma noktasına geldi. Zincirlikuyu istikametinde oluşan araç kuyruğu havadan görüntülendi.

İstanbulun göbeğinde çıkan yangın nedeniyle etkilenen trafik havadan görüntülendi    İstanbul'un göbeğinde çıkan yangın nedeniyle etkilenen trafik havadan görüntülendi
Levent'teki büyük yangında alevlere bahçe hortumuyla müdahale etti

Yan tarafta bulunan bir binanın camından uzanan vatandaş yangına bahçe hortumuyla müdahale etmeye çalıştı. Camdan bahçe hortumunu sarkıtan vatandaş, alevlere su sıkarak itfaiye ekiplerine yardımcı olmaya çalıştı. O anlar ise kameraya böyle yansıdı.

Leventteki büyük yangında alevlere bahçe hortumuyla böyle müdahale etti    Levent'teki büyük yangında alevlere bahçe hortumuyla böyle müdahale etti
Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'dan yangın açıklaması: "Şu anda ölü ya da yaralı yok"

Yangınla ilgili konuşan Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “Yangın Metrocity AVM'nin girişindeki çatının sol tarafında çıkmış bulunmakta. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekiplerinden sorumlu daire amiriyle de görüştüm, şu anda herhangi bir olumsuz durum yok. Yangını kontrol altına almaya çalışıyorlar. Ana binayı da göreceksiniz hemen sağ tarafta. Arkadaşlar içeriden buraya geçmesini de engelledi. Tahliye işlemleri de yapıldı. İnşallah kısa sürede sonuçlanacak. Herkese geçmiş olsun diyorum. Şu anda ölü ya da yaralı yok. İçerisi güvenli bir şekilde hem ön hem arka kapıdan tahliye edildi” açıklamasında bulundu.

Levent'te çıkan yangınla ilgili Metrocity Yönetim Kurulu Üyesi konuştu

Metrocity C Blok'taki Yönetim Kurulu Üyelerinden olan Cenk Keskin, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangının çıktığı yerin gece kulübü olduğunu belirten ve müzikten dolayı site yönetiminin rahatsız olduğunu iddia eden Keskin, gece kulübü dükkanının mühürlü olduğunu ve dava sürecinde olduğunu söyledi. Yangının neden çıktığını bilmediğini ve anlamadığını da ifade eden Cenk Keskin, “Yangının nasıl çıktığıyla ilgili itfaiye raporunu beklemek lazım. Kimsenin günahını almamak lazım böyle bir konuda” dedi.

Metrocity C Blok'ta Yönetim Kurulunda olan Cenk Keskin, “Burada spor alanındaki mini futbol sahası olan bir yere buz pateni sahası yapıldı. Daha sonra bir gece kulübü yapıldı. Buranın ruhsatının iptaliyle ilgili bir süreç vardı. O dava devam ederken maalesef böyle bir şey çıktı. Site sakinlerinin sesten dolayı çok ciddi şikayetleri vardı. Çünkü burası sabah 05.00'e kadar müzik yayını yapan bir yerdi. Müzik bizim binaların içinde yatak odalarına kadar gelen gürültü kirliliğiydi. Buranın yönetimi, alışveriş merkezi ve bloklar olarak ayrı ayrı. Bu tamamen alışveriş merkezinin verdiği izinle verilmiş karar. Yangının nasıl çıktığıyla ilgili itfaiye raporunu beklemek lazım. Kimsenin günahını almamak lazım böyle bir konuda. Gece kulübünü mühürleyen alışveriş merkezi yönetimi değil, Şişli Belediyesi mühürledi” şeklinde konuştu.