Malatya'da bina çöktü! Çok sayıda yaralı var...

Malatya'da bina çöktü! Çok sayıda yaralı var...
Malatya İnönü caddesinde bir bina çöktü. Arama-kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor" dedi.

Malatya'da bir binada meydana gelen göçüğün ardından arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.
 
Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı.Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yıkılan binanın caddeye bakan yönünün yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarına arka cephesinden de başlatıldı. Çalışmalar sırasında sık sık yapılan anonslarla da vatandaşlardan sessiz olmaları istendi.
 
Öte yandan bölgedeki görgü tanıkları, söz konusu binadaki bir iş yerinde gün boyunca tadilat yapıldığını belirterek bir kolonun da kesildiğini iddia etti.
 
BAKAN KOCA: 13 KİŞİ YARALANDI
 
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Geçmiş olsun Malatya. Yanınızdayız" ifadelerini kullandı.
 
AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, "Malatya'da çöken bina enkazından şu ana kadar 13 vatandaşımız yaralı olarak çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri ile birlikte arama köpekleri ve AFAD mobil koordinasyon merkezi bölgeye ulaşmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.
 
"DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA VE KURUMLARIYLA BÖLGEDEDİR"
 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Malatya'da çöken binada, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve devletin tüm imkanlarıyla bölgede olduğunu bildirdi. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Malatya'da bir binada meydana gelen göçük nedeniyle oluşan enkaz sonrası arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir. Göçükten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Duamız, kalbimiz Malatyalı kardeşlerimizle." ifadelerini kullandı.
 
 
 
DESTEK EKİPLERİ BÖLGEDE
 
Adıyaman, Elazıgˆ, Diyarbakır, Kahramanmaras¸, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edildi.
 
VALİ'DEN AÇIKLAMA: BİNADA 20 KİŞİ OLDUĞU SÖYLENİYOR
 
CNN Türk canlı yayınına katılan Malatya Valisi Aydın Baruş, 'Binanın neden çöktüğüyle ilgili bir bilgi yok. Soruşturma başlatıldı. Daha sonra açıklama yapabiliriz.' dedi. Baruş, "Binada tamirhane, fırın ve tavuk satışı yapan bir dükkan var. Orada 20 civarından insan olduğu söyleniyor. Olayı araştırıyoruz. Şu anda kurtarma ekiplerimiz müdahale halinde. Hızlı bir şekilde müdahale ediliyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.