Memduh Bayraktaroğlu ismi, Sedat Peker'in videosunda ismi geçmesinin ardından araştırılmaya başlandı. Peki, Memduh Bayraktaroğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Memduh Bayraktaroğlu'nun Sedat peker ile olan ilişkisi nedir? Sedat Peker için Memduh Bayraktaroğlu neden önemli?

"Sen benim oğlumdan daha küçüksün, benim oğlum kız peşinde koşuyor sen ülkenin konularını koşuyorsun" diyerek seslendiği Özer ve Memduh Bayraktaroğlu sözleri sonrası açıklamaları olay oldu!

Sedat Peker, olay yaratan 5. Videosunda  ilgili bölümde şunları söylüyor;

"Memduh Bayraktaroğlu diye çok sevdiğim bir abim var. Bu konularla ilgili yapmış olduğu yorumları televizyonda izleme imkanım oldu. Demiş ki, 'Sedat Peker'i Soylu yanlış yönlendirdi, Mehmet Ağar'ı da yanlış yönlendirdi. Sadece Berat Bey'i değil.' Ben kendisiyle aynı şeyi düşünmüyorum. Memduh Abi, öncelikle zekamla ilgili söylediklerinizden dolayı teşekkür ederim. Hatırlarsanız, sizin evde otururken Tansu Hanım başbakandı. Özer Abi'yle sizin evde buluşmuştuk. Oradaki görüşmemizde Özer Bey benim yaşımı sormuştu. Ben de söyleyince 'Sen benim oğlumdan daha küçüksün' demişti. 'Benim oğlum Etiler'de kız peşinde koşuyor, sen bu yaşta ülkenin kaderiyle ilgili konuları konuşuyorsun' demişti. Abi bu kardeşin, aynı kardeşin. Ben aklımı tatile çıkardım ama zekam devam ediyor..."

Memduh Bayraktaroğlu kimdir?
1952 doğumlu. Kırklareli doğumlu, İktisadi ve Ticari İlimler mezunu olan Memduh Bayraktaroğlu, 1972 ıylında evrak memuru olarak işe başladı ve 1980 yılında istifa etti.1993 yılında kalp krizi geçirdikten sonra profesyonel yöneticilik hayatında kitap yazan Bayraktaroğlu, 1994 yılında Günaydın gazetesidne köşe yazarı yazmaya başladı.
Aynı senenin Eylül ayında Milliyet Gazetesi’ne geçen Bayraktaroğlu, Akşam ve Öncü gazetelerinde çalıştı. BTV televizyonunda ekonomi, dış ve iç politikalar üzerine yorumcu olarak yer alan Bayraktaroğlu, 2003 yılından itabaren ise Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Bir dönem Flash Tv ekranlarında, Memduh Bayraktaroğlu ile Umuda Doğru isimli bir program hazırlayan ve sunan Ayrıca siyaset analisti olan Bayraktaroğlu, 2000 ve 2002 yıllarında Doğru Yol Partisi Başkanı olarak görev yapan Tansu Çiller‘in siyasi danışmanlığını üstlendi.

Mamduh Bayraktaroğlu'nun kitapları şöyle;

Diyet mi? Niyet mi?, Sahte Melekler – Hortumcuzadeler, Sistem de Çöktü İnsan da Çöktü, Kürtlerle Dans, Çiller’li Yıllarım, Varoluşa Anlam Veren Şampiyonluk, Banker Kastelli, Bencil Hesaplar, Harputlu Azize – Aşk Tehcir Dinlemez.

Youtube kanalını aktif olarak kullanmakta ve videolar paylaşmakta olan Bayraktaroğlu, Video kanalında İktisat, Ekonomi, Siyaset ve hayat konularında kısa analizler yapmakta aynı zamanda, fıkra hatta şarkılar söylemekte olup Takipçileri tarafından da sıkça günümüzdeki ünlü Youtuber isimlere taş çıkartıyor dedirtmektedir.