Yaşanan acı felaket sonrasında, depremden etkilenen iller başta olmak üzere, eğitim ve öğretimde de bazı aksamalar meydana gelmişti. Depremden en çok etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerinde, okulların 27 Mart’ta açılmasına karar verildi. Diğer yandan Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de ise eğitim ve öğretimin 13 Mart’ta başlaması planlanıyor. Tüm bunlarla birlikte, Nisan ayında olması beklenen ara tatilin tarihinin değişip değişmeyeceği veya iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

23 Ocak ve 3 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatiline giren okullar, yaşanan deprem nedeniyle 20 Şubat’a kadar kapalı kalmıştı. Depremden etkilenen bazı illerde ise eğitim ve öğretim hala başlamadı. Bu durumda veliler ve öğrenciler, Nisan ayındaki ara tatilin ne zaman yapılacağını arAra Tatil Ne Zaman Olacak?
2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başında MEB’in açıkladığı takvime göre, 17 Nisan ve 20 Nisan tarihlerinde ara tatil olması planlanıyor. Ara tatilin hemen arkasından ise Ramazan Bayramı tatiline girilecek. Bu takvime göre ise okullar, ancak 24 Nisan’da tekrar faaliyete başlayacaklar. 

Ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle, bu tarihlerde bir değişiklik söz konusu olabilir. Milli Eğitim Bakanlığı ise henüz bu konu ile ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı. İlerleyen günlerde bir değişiklik yaşanması halinde, gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.aştırıyor. 

Emeklilere yeni destekler gündemde Emeklilere yeni destekler gündemde