Öğretmenlik İle İlgili Flaş Düzenleme

Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi detayları belli oldu

Gündem 17.08.2023, 14:47 17.08.2023, 14:50
Öğretmenlik İle İlgili Flaş Düzenleme

Eski Bakan Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunuyla alakalı yeni çalışmaların bittiğini ve seçimin hemen ardından Meclise intikal edeceğini belirtse de konuyla alakalı henüz bir gelişme yaşanmadı.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanununa yeni bir yorum kattı. Sayın Tekinin düzenlemeyi öğretmenlerin talep ettiği şekilde yapacağı ortaya çıktı. Öğretmenler Odasına kadar inen Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunuyla alakalı yeni gelişmelerin olacağına işaret etti.

Bakan Tekin geçtiğimiz gün basın mensuplarına verdiği demeçte Öğretmenlik Meslek Kanunuyla alakalı yorumda bulundu. Sayın Tekin: “Benim arzum, Öğretmenlik Meslek Kanununun öğretmenlerin talepleri doğrultusunda, belki biraz daha kapsamlı bir şekilde, çünkü bizim çok farklı sayıda kanuna derç edilmiş öğretmenlerimizi ilgilendiren hükümler var. En azından onların hepsi tek bir çatı kanunda birleştirilebilir” dedi.

Peki düzenleme nasıl olacak? Detaylar ortaya çıkmaya başladı..

Öncelikle ilk çıktığında pek çok tartışmaya sebep olan lakin geri adım atılmayan sınav şartının kaldırılmasıyla alakalı Bakan Yusuf Tekinin direktifleri olduğu belirtiliyor. Söz konusu düzenlemede ayrıca uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik sürelerinin azaltılacağı konuşuluyor.

Bakan Yusuf Tekinin söylediği gibi kapsamın genişletilmesi gündemde. Ücretli öğretmenlikte geçen sürenin uzman öğretmenliğe sayılması da beklenen hususlar arasında.

Peki öğretmenlerin talepleri arasında neler var?

Bakan Yusuf Tekin, sınav şartının kaldırılması ve sürelerin kısaltılması konusunda öğretmenler ile hem fikir. Öğretmenler Bakan Yusuf Tekinin bu açıklaması karşısında oldukça memnun olmuş görünüyor.

Bunun yanı sıra Öğretmene şiddeti önleyecek maddelerin olması, öğretmenlerin itibarlarının korunması, mali ve özlük haklarının yükseltilmesi isteniyor.

KAMUAJANS

Yorumlar (1)
Kürşad 1 ay önce
Zamanında yapmadıkları sınav yüzünden (ilk ve tek sınava askerlik.. giremedik) uzman olamadık. Şimdi emeklilik geldi. Şu kadar uzmanlıkta bekleyeceksin diyorlar.
Günün Anketi Tümü
Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
Namaz Vakti 26 Eylül 2023
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı