Öğretmenler dört gözle sonuçları bekliyor. Özür grubu atamaları yarın açıklanacak. Sonuçlar için son saatler.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görev yapan öğretmenler geçtiğimiz günlerde özür grubu atamaları için tercihlerini yaptılar. Üç yıllık çalışma süresini tamamlayan öğretmenler aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliği için tercihler yapıldı ve sonuçlar yarın açıklanacak. 3 yıllık süre zarfında özellikle eşinden ayrı geçiren öğretmenler gerçekleşecek atamaları dört gözle bekliyorlardı.

Öğretmenler özür grubu atamalarında iki aşamada işlemler gerçekleştirdi. İlk aşamada öğretmenler elektronik başvuru formunu doldurdular. Bu aşamada atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçtiler. İkinci aşamada ise öğretmenler atanmak istedikleri il ve ilçede kendileri için açılan eğitim kurumlarına başvuruda bulundular. Öğretmenlerin özür grubu atamaları norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin tercihlerinin ardından yer değiştirmesi sebebiyle yer açılması muhtemel olan eğitim kurumları için tercihte bulundular.

Özür grubu atama tercihlerinde birinci aşama 02 – 06 Ocak 2023 tarihleri arasında, ikinci aşama ise 11 – 16 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleşti.

Özür Grubu Atama Sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri çok bekletmedi. Özür grubu atama sonuçları yarın (18 Ocak 2023) açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından 20 Ocak 2023 tarihinden itibaren ilişik kesme işlemlerine başlayacaklar.

Sonuçlar https://mebbis.meb.gov.tr/ , personel.meb.gov.tr ve e- Devlet üzerinden görüntülenebilecek.

Özür grubu atama sonuçları için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

AK Parti, yerel seçimi detaylı şekilde analiz ediyor AK Parti, yerel seçimi detaylı şekilde analiz ediyor

ÖZÜR GRUBU ATAMA SONUÇLARI