Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, 11 ilde yıkıcı etkisini gösteren ve 44 binden fazla yurttaşın da yaşamına mal olan depremler sonrası okullrın sağlamlığı tartışma konusu oldu.

Bakan Vedat Işıkhan: Asgari ücrete ara zam yok Bakan Vedat Işıkhan: Asgari ücrete ara zam yok

Büyük deprem sonrası Şanlıurfa'da hasarlı olan okullar 1 Mart Çarşamba günü açılacak.Ancak riskli olan bu okulların da İl milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileri tarafından eğitim ve öğretime açılmasına velilerden tepki geldi.


Büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından okullarda da risk analizi yaptırılmaya başlandı.Büyük hasar gören bazı okulların eğitm-öğretime açılma kararı verilmesinin, ardından veliler sert tepki gösterdi.

70 YILLIK VE BÜYÜK HASAR GÖREN OKULA AZ HASARLI RAPORU VERİLDİ

Şanlıurfa'da Çevre ve Şehrcilik İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan incelemelerde az hasarlı'eğitime uygundur' raporu verilen 43 öğretmenin görev yaptığı Mithatpaşa Ortaokulunda ise yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü okul, yapılan denetimde'az hasarlıdır' denilerek 1 Mart Çarşamba günü eğitime açılıyor.

Okula‘az hasarlı’raporu tepki çekti!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Mithatpaşa Ortaokulu, meydana gelen depremlerin ardından öğretmenlere okul yönetimi tarafından gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

''Arkadaşlar hepimize büyük geçmiş olsun ilçe milli eğitimle ve çevre şehircilik müdürlüğü ile sürekli irtibat halindeyiz iki defa gelip kontrol ettiler çok şükür okulumuzun kolonlarında herhangi bir sorun yok ufak bir tadilat ile eğitim öğretime başlayacağız 1 Mart günü okulumuz açılacaktır bilginize.'' ifadelerine yer verildi.

VELİLER ENDİŞELİ


isminin açıklanmasını istemeyen bir veli RHA Ajansa yaptığı açıklamada şunları kaydetti:''Okulumuzun fotoğraflarında da açıkça görüldüğü üzere,deprem raporunda, "az hasarlı‘ olmasına rağmen binanın büyük risk teşkil ettiği açıkça görülüyor.Özellikle böyle bir dönemde yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü MİTHATPAŞA ORTA OKULU'nda 'az hasarlı' raporunun verilmesi ne kadar büyük bir endişeye sebebiyet verdiğinin farkındayız. Can güvenliği ile ilgili bir konuda hata yapılmaması gerekirdi.''

İŞTE MİTHATPAŞA ORTA OKULU'NUN DEPREMDEN SONRAKİ HALİ....

rhaajans