ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA GELİŞMELERİ 
Asgari ücret zammı konusu merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret hakkında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Asgari ücret artışından memur ve emekli zammına yıl başında gerçekleştirdiğimizi çalışmaların devamını getireceğiz. Temmuz ayı enflasyon farkı ve refah payına dayanan hazırlıklarımız var. Memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını teslim etmek boynumuzun borcudur. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz." dedi.

Bayramdan önce hesaplara yatmayacak! Bayramdan önce hesaplara yatmayacak!


BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI! 
Bakan Bilgin, "Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır." ifadelerini kullandı.

Bilgin, 10 Mayıs günü canlı yayında sorulara yanıt verdi. Asgari ücrete ilişkin; ''8 bin 500 lira ocak ayında yapıldığı zaman beklentilerin üzerinde bir artıştı. Türkiye enflasyon karşısında emekçilerini koruyan bir sosyal devlet sorumluluğuyla hareket etti. Ben bir sosyal devlet uygulaması olarak asgari ücreti hep şuna dikkat ediyorum. 500 dolar eşiğinin aşağısına düşürmemek lazım. Bu diğer ücretleri de yukarıya doğru tırmandırır. Sosyal devlet bilinciyle hareket edilmektedir. Temmuz ayında asgari ücreti de ele alacağız. Sadece dolar değil reel alım gücü, ücretlerin fiyat hareketleri karşısındaki davranışsal değişimleri dikkate alarak belirleyeceğiz. 500 dolara endekslediğimiz yok.'' açıklamasında bulundu.


ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? 
Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş şu ifadeleri kullandı: "Ekonomide çok ekstrem gelişmeler olmazsa temmuz ayında asgari ücretin 10.000-10.500 TL bandında olacağını ancak öngörülemeyen olumsuz gelişmelerin olması halinde 11.500-12.000 TL bandının zorlanacağı kanaatindeyim.”

Kaynak : Milliyet