AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Ramazan Bayramı ne zaman? Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı? Ajanskamu.net olarak sizler için derledik;

24 Nisan tarihinde başlayan Ramazan aynın son günlerine geldik. 19 mayıs salı gecesi KAdir gecesi olarak idrak edilecek. Bu yıl buruk bir şekilde idrak ettiğimiz Ramazan ayının son günelrine yaklaşmışken bir çok insan ramazan bayramı ne zaman ? Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak? gibi bir çok soruya cevap arıyor. 

Ramazan Bayramı Ne Zaman? Arefe günü hangi gün? 

24 nisanda başlayan ramazan ayıson oruç 23 Nisan Cumartesi günü tutulacak Arefe günü 23 Nisan Cumartesi günü  ve 24 Nisan Pazar Günü ise Ramazan  bayramının 1. günü. 25 Mayıs Pazartesi Bayramın 2. günü, 26 Mayıs Salı ise bayramın 3. günü olarak idrak edilecek

Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?

Bayramda yasak olacak mı ? Olurs akaç gün olacak tüm gözler Cumhurbaşkanında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda bugün bakanlar kurulu ile yapacağı toplantısnın ardından halka sesleniş konuşmasında açıklama ile halka duyuracak. 

19 mayısta 4 günlük yasak kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan yine bayramda ülke genelinde ya da 15 ilde 4 günlük Yasak kararı alınmasına nerdeyse kesin gözüyle bakılıyor. 

eğer yasak kararı alınırsa 23 Mayıs arefe günü dahil olmak üzere 3 günlük bayram tatil ile birlikte 23-24-25-26 mayısta 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim KALIN da bugün yaptığı açıklamada Bayramda tedbirler alınacağı kesin diyerek sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı.

AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYIN 

Byramda uygulanacak yasağın kapsamı nasıl olacak ?

19 Mayısta 4 günlük yasak kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan yine bayramda ülke genelinde ya da 15 ilde 4 günlük Yasak kararı alınmasına nerdeyse kesin gözüyle bakılıyor. 

İçişleri Bakanlığı yayınlayacağı genelge ile bayramdaki tedbirleri açıklayacak. Bayramda yasağın kapsamı belli olacak. 

Bayram Namazı Kılınacak mı?

Korona virüsle mücadel kapsamında camilerde toplu ibadetin yapılmaması nedeniyle bayram namazı kılınmayacağı neredeyse kesin. Cumhurbaşkanı Erdoğanın Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı kararını açıklamasının ardından Diyanet işleri başkanlığı Bayram namazı ve bayramlaşmalarla ilgili bir açıklama yapılacak. 

Diyanet işleri başkanlığı alınana tedbirleri açıklayacak. 

Buna göre illerde cuma namazları gibi tedbiren bazı camilerde sosyal mesafeye uyularak temsili bayram namazları kılınması kararı çıkması bekleniyor.

Konu ile ilgili tüm gelişmeleri Ajanskamu.net farkıyla sitemizden takip edebilirsiniz. Görüş ve düşünelerinizi haberin altındaki yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Bizi İnstagram hesabımızdan takip etmek için TIKLAYIN