Şifrehaber adlı internet sitesinde yer alan habere şöyle;

PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan’ın, mahkeme kararını uygulamaması nedeniyle Şifre Haber olarak konuyu manşete taşımış ve ‘Yargı kararlarına rağmen bildiğini okuyor” diyerek manşetten “Sayın Rektör Suç İşliyorsun’ uyarısında bulunmuştuk.

SEN MİSİN, YARGI KARARLARINI UYGULAMAYAN?

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın, PAÜ Genel Sekreteri Kadrosunda görev yapan Tamer Ceylan’ı, bu görevinden alarak PAÜ Arkeoloji Enstitüsü Sekreteri olarak ataması, bu atamaya itiraz sonrası mahkemenin yeniden genel sekreterlik görevine iade kararına rağmen, kısa bir süre bu sefer de genel sekreterlik bünyesinde ‘koordinatör’ olarak görevlendirilmesinin ‘hizmet gereklerinden ziyade, yargı kararının etkisiz bırakılması ve davacının kadro görevinden uzaklaştırılması” amacı taşıdığı gerekçesiyle suçlu buldu.

AĞIR HİZMET KUSURU OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ…

PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan’ın tasarrufları ve kararlarıyla yönetilen Pamukkale Üniversitesi İdaresi’nin 25.000 lira tazminatla cezalandırılmasını, yargı kararlarına uyulmaması nedeniyle ‘ağır hizmet kusuru” olarak değerlendiren mahkeme, kararında şu görüşlere yer verdi:

“Bu durumda, dava konusu edilen 23/06/2021 tarih ve 66648 Sayılı görevlendirmeni idarenin yargı kararını etkisiz kılmaya yönelik tesis ettiği bir işlem olduğunun ve davacının kadro görevinden uzaklaştırılması amacı ile tesis edilmiş olduğunun İzmir Bölge İdare Mahkemesi 5.İdari Dava Dairesinin 07/09/2021 tarih ve YD itiraz N: 2021/277 sayılı kararı ile saptanmış olduğu dikkate alındığında, hukuk devleti ilkesi kapsamında davacının kişilik haklarının ve manevi bütünlüğünün zarara uğradığı ve idarenin ağır hizmet kusurunun bulunduğu kanaatine ulaşılmış olup, davacının yürüttüğü görev, sosyal ve ekonomik statüsü ile kişisel nitelikleri de gözetilerek davalı idare tarafından davacıya takdiren 25.000,00 TL manevi tazminatın işlem tarihi olan 23/06/2021 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile ödenmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.”

 

SUÇU İŞLEYEN REKTÖR, PARAYI ÖDEYEN ÜNİVERSİTE…

Öte yandan, PAÜ’nün önceki rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın da mobbingten  para cezası almasını sağlayan Tamer Ceylan’ın Avukatı Bayram Can Çapar “Suçu işleyen Rektör, parayı ödeyen ise üniversite, yani kamu, yani bu millet…” diyerek tepkisini şu şekilde dile getirdi.

 

“Bünyesinde hukuk fakültesi dahi bulunduran üniversitemizin kötü ve yetersiz yönetilmesi nedeniyle düştüğü bu durum artık utanç vesikası haline gelmiştir.

Mobbing nedeniyle ödenen tazminatlardan sonra hukuka aykırılık devam etmiş, bu kez de yargı kararına kasıtlı olarak uyulmaması ve bu yönde Türk Milleti Adına karar veren mahkemelerin kararlarına karşı direnç gösterilmeye devam edilmesi nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü hakkında tazminata hükmedilmiştir.

MAHKEME KARARLARI HİÇE SAYILMIŞTIR…

Yargı kararlarını etkisiz bırakan ve hukuk devletine sadakatle bağlı olmaktan kaçınan, bu yönde işlemler tesis eden ve hukuku çiğneyen yüksek idareciler, işledikleri bu suçlar nedeniyle sorumsuz ve dokunulmaz oldukları sanrısı içerisinde hareket etmeye haklarının olduğu hayaline kapılmışlar ve mahkeme kararlarını dahi uygulamama, bu kararları etkisiz bırakma cüretine erişmiş hale gelmişlerdir.

Söz konusu dava, aslında müvekkil davacı yönünden sadece bir idari dava gibi gözükse de genel bağlamda bakıldığında yürütme organlarının aslında yargı organlarınca verilen kararları tanımamasını ve tanımama yönünde resmi idari işlemler tesis ettiğini gösteren küçük ama can alıcı bir örnekten ibarettir. İdarelerin genel tablosu bu vaziyette olup, hukuk devleti ilkesinden oldukça uzaklaşılmıştır.

REKTÖR, KAMU ZARARI OLUŞUMUNA SEBEBİYET VERMİŞTİR…

PAÜ REKTÖRÜ AHMET KUTLUHAN

Bu sebeple yargı kararını bilerek ve isteyerek yerine getirmeyip suç işleyen, yargı kararlarının arkasından dolanan, bu yönde hakkında savcılık soruşturmaları ve YÖK soruşturmaları bulunan rektör,  kamu zararının oluşumuna sebebiyet vermiştir.

Denizli İdare Mahkemesi kararında da belirtildiği üzere, ağır hizmet kusuru, idari işlemde imzası bulunan rektör tarafından mahkemeyi etkisiz bırakmak için kasten gerçekleştirilmiştir.

Tüm vatandaşlarımızın ödediği vergilerle oluşan Pamukkale Üniversitesi bütçesinden ödenecek tazminatın esasen Pamukkale Üniversitesi rektörü tarafından bizzat ödenmesi, keyfiyetinin bedeline kamu bütçesinin değil, kendisinin katlanması gerekmektedir.

RÜCU MEKANİZMASI İŞLETİLMELİDİR…

Rücu mekanizması işletilmediği ve soruşturmaların üzeri hukuka aykırı olarak kapatılmaya devam edildiği müddetçe, Pamukkale Üniversitesinde böyle durumları pek çok kez görmeye devam edeceğiz.”

pauburada.com