Bakanın, Twitter’dan paylaştığı bilgiye göre 28-29-30 Temmuz’da çıkan yangınların 70’i kontrol altına alındı.

Yangınlarla ilgili notlar akşam itibarıyla şöyle:

19:45 Adana’nın Aladağ ilçesinde söndürme çalışmaları devam eden orman yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle İmamoğlu ve Karaisalı ilçelerine sıçradı. Yangına havadan müdahaleye ara verildi

19:38 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Bölgede çok sayıda yangın söndürme ekibi görev yapıyor. Geniş bir alanda etkili olan yangın, ekiplerce kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

19:35 Osmaniye’de iki gün önce çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen helikopterle müdahale, sabah saatlerinde de yoğun duman nedeniyle bir süre yapılamadı. Bölgeyi kaplayan dumanın etkisini yitirmesiyle havadan müdahaleye tekrar başlandı. Yangın güzergahında olan Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi’ndeki taşınabilir tarihi eserler, tedbir amacıyla başka bir müzeye nakledildi.


Osmaniye.
18:30 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınından etkilenen 292, Muğla’nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde de orman yangınlarından etkilenen 60 kişinin tedavileri tamamlanarak taburcu edildiğini bildirdi.

Manavgat’taki orman yangınında üç kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Koca, şunları söyledi: “İkisi kırıklarından dolayı ameliyat edilen 16 kişinin tedavileri sürüyor. 292 hastamızı tedavilerini tamamlayarak taburcu ettik. Kısmi tahliye gereği, Devlet Hastanemizdeki 10 yoğum bakım hastası diğer hastanelere nakledildi.”

Bakan Koca, Marmaris ve Bodrum’daki orman yangınlarında ise bir kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: “Yangınlardan etkilenen üçü yabancı uyruklu 64 kişiden 60’ı tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. Tedavisi devam eden 4 kişinin genel durumu iyi. Ekiplerimizle yangın bölgelerinde görevdeyiz.”