Doğum Saatine Göre Yükselen Burç Nasıl Hesaplanır? Yükselen Burç Nasıl Öğrenilir? Yükselen Burç Nasıl Hesaplanır? Yükselen Burç Nedir?

Astroloji göksel cisimlerin insanların üzerinde etkilerinin olduğu konu alan sözde bir bilimdir. Aslına bakarsınız herhangi bir bilimsel gerçekliği yoktur. Fakat bazı insanlar tarafından oldukça önemsenir ve doğru olduğuna inanılır. Astrolojide 12 aya ait toplamda 12 burç bulunmaktadır. Her burcun kendine has özellikleri vardır. Hangi tarihte doğduğunuzu biliyorsanız burcunuzu, hangi saatte doğduğunuzu biliyorsanız yükselen burcunuzu öğrenebilirsiniz.

Yükselen burç doğduğunuz dakikadar, güneşin doğuş istikametinde yer alan göksel bölgedir. Yani yükselen burç doğduğunuz anda yükselen takım yıldızıdır. Astroloji uzmanlarının çoğu yükselen burcun, normal burcunuzdan daha önemli olduğunu söyler. Çünkü yükselen burç ortalama 2 saatte bir değişir.

Herkesin bildiği koç, başak, terazi, balık gibi burçlar güneş burçlarıdır. Bir insan doğduğu tarihte güneş hangi takım yıldızının içindeyse o kişinin güneş burcu oluyor. Yükselen burç ise farklı bir kavram. Yükselen burcun hesaplanmasında doğduğunuz saat önemli! Eğer doğduğunuz saati bilmiyorsanız malesef yükselen burcunuzu öğrenemiyorsunuz.

Derlerki kişiler ilk karşılaştıklarında birbirlerinin yükselen burcunu hissederler sonradan güneş burcunun özellikleri devreye girer. 

Yükselen burcun insanın şu özelliklerinde etkili olduğu söylenir:

- Surat şekilleri üzerinde
- Fiziki görünüm de etkisi vardır
- Sağlık
- Yetenekler
- Zihinsel kapasite
- Şans

Bütün bunlara baktığınız zaman yükselen burcunuz, güneş burcunuzdan biraz daha önemli gözüküyor.