Gelişmiş Ülkelerin En Önemli Öğretmenlik Branşı, Bizde Sürekli Norm Fazlası

Gelişmiş Ülkelerin En Önemli Öğretmenlik Branşı, Bizde Sürekli Norm Fazlası
Gelişmiş ülkelerin en önemli öğretmenlik branşı olan hangi branş bizde hangi sebepten ötürü sürekli norm fazlası oluyor?

Tüm dünyada en değerli kazanım olarak görülen bilişim teknolojileri alanı öğretmenleri ülkemizde sürekli norm fazlası oluyor

Eğitim, ekonomi, kişi başına düşen milli gelir gibi alanlarda dünyada en üst sıralarda bulunan ülkelerde son yıllarda önemi gittikçe artan bir ders bulunmaktadır. Söz konusu dersine de bilgisayar bilimleri, diğer adıyla yazılım ve kodlama dersleridir.

Gelişmiş ülkeler tüm öğrencilerine bilgisayar bilimleri alanında üstün bir çaba ile eğitim vermeye çalışıyor

Dünyanın en önemli gücü haline gelen yazılım ve bilişim teknolojileri alanı ile ilgili gelişmiş ülkeler tüm vatandaşlarını olabilecek en iyi seviyeye yükseltecekleri eğitimleri vermeye çalışıyor.

Dünyadaki ekonomik faaliyetler içerisinde bilişim teknolojileri alanı zirvede

Çünkü dünyadaki ekonomik faaliyetler dikkate alındığında pazar payının en yüksek olduğu alan hiç şüphesiz bilişim teknolojileri alanıdır. İşin içerisinde Yapay Zeka da girdikten sonra söz konusu sektörü gelecektir dünyayı değiştirecek olan sektör olarak bilinmektedir.

Bilgisayarından ve cep telefonundan oyun oynayabilen çocuklar ülkemizde bilgisayar dahisi kabul ediliyor

Ancak Türkiye'de cep telefonuyla ve bilgisayarı ile oyun oynayabilen, amatör düzeyde bile sayılmayacak informal yollarla öğrenilmiş basit bilgilere sahip olan çocuklar bilişim teknolojileri alanında dahi kabul edildiklerinden dolayı mıdır nedir bilişim teknolojileri yazılım dersleri aşamalı olarak kaldırılmaya başlandı.

Çoklu yabancı dil uygulamasında adeta yok sayılan bilişim teknolojileri ve yazılım dersi İmam Hatip ortaokullarının bünyesinden de silinmeye başlandı. Normal ortaokullarda ise 5. ve 6. sınıf seviyelerinde okutulan söz konusu ders fen liselerinde zorunlu bile değil. Matematiğin yeni formu olan bilgisayar ve yazılım bilimleri fen liselerinde ancak seçmeli olarak okutulabilmektedir.

Bir yandan bilişim teknolojileri sınıfları kuruluyor bir yandan da bilişim teknolojileri dersleri kaldırılıyor

Bunun yanında asıl şaşılacak olan konulardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığı'nın milyonlarca lira harcayarak bilişim teknolojileri sınıfları yapılması için talimat verdikten sonra söz konusu derslerin müfredattan kaldırılmaya başlanmasıdır.

Microsoft ve Apple gibi dünyayı değiştiren şirketlere sahip olabilmemiz için bu alanda ilkokuldan itibaren eğitim vermemiz şarttır.

ABD ilkokul çağından itibaren yazılım ve bilişim teknolojileri derslerine ağırlık verirken biz bu dersleri neden kaldırıyoruz?

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri gibi nlbilişim sektörü alanında lider olmuş olan bir ülkenin İlkokuldan itibaren kodlama ve yazılım becerisi anlamında çocuklara eğitim verdiği dikkate alındığında biz neden bu alandaki dersleri yaygınlaştıracağımıza kaldırıyoruz?

Öte yandan söz konusu öğretmenler, yeni düzenlenen ders saatleri sebebiyle öğretmen camiası içerisinde en fazla norm fazlası durumuna düşen branşın öğretmenleri oldular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum