Yoğun kış günlerini geçirmemiz gereken şu günlerde genel olarak kurak geçen iklime rağmen akla gelen sorulardan birisi de sıcaklığın ve baharın gelişini hatırlatan cemrelerin düşüş zamanıdır. İlk cemrenin havaya düştüğü ikincisinin suya ve sonuncusunun da toprağa düştüğü cemreler aynı zamanda bir anlamda da baharın müjdeleyicisi anlamını taşımaktadır.

Baharın habercisi cemreler vakti geldiğinde düşecek. İlk cemrenin düşmesiyle havada hissedilir sıcaklıklar yaşanmaya başladı. İkinci cemre suya düştü. Üçüncü cemre ise toprağa düşecek. 2021 yılı kurak geçiyor. 2021 yılına girdiğimiz şu günlerde soğuk, karlı ve yağmurlu hava etkisini tüm yurtta zaman zaman gösteriyor. Vatandaşlar biraz olsun ısınmak istiyorlar ve ısınmak deyince ilk akla gelen ''cemreler ne zaman düşecek?'' sorusu oldu.

Cemrelerin birincisi 19-20 Şubat 2021 tarihinde havaya düştü. Havaya düşen cemre havanın ısınmaya başlamasına ve kış ayında yaşanan soğukların etkisini yitirmeye başlamasına neden oldu. Üç cemre de 7’şer gün aralarla düşer. İkinci cemre 26-27 Şubat 2021 tarihinde suya düştü ve bu cemre denizlerin ısınmasını sağlayacak. Son cemre olan üçüncü cemre ise 5-6 Mart 2021 tarihinde toprağa düşecek ve toprak ısınmaya başlayacak.