Cumhurbaşkanı ve 28. dönem Milletvekili seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler sandık görevlisi ücretlerine çevrildi. Milyonlarca seçmenin katılım sağladığı genel seçimlerde sandık başında görev alanlar, sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. İşte 2023 sandık görevlisi ücretleri ile seçim sandık görevlisi ücretlerinin hesaba yatacağı tarih...

- Oy sayımı ve sonuçların ilan edilmesi

- Seçim görevlileri, seçim günü boyunca çalışırlar ve seçim sonrasında, oy sayımı ve sonuçların bildirilmesi işlemleri tamamlanana kadar görevlerini sürdürürler.

Seçim görevlisi olarak atanan kişilerin görevleri, ülke veya bölgeye göre farklılık gösterebilir. Ancak genellikle, seçim görevlileri şu görevleri yaparlar:

- Oy verme yerlerinin belirlenmesi ve hazırlanması

- Oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi

- Oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması

- Seçmenlerin kimliklerini doğrulama işlemlerinin yapılması

MÜŞAHİTLER PARA ALACAK MI?

Sandık işlemlerini takip etmek üzere, siyasi partilerin ve adayların kamu hizmetinden yasaklı olmayan ergin kişiler arasından belirlediği, oy kullanma, sayım – döküm, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eden yetkiliye “gözlemci” veya “müşahit” denmektedir.

Müşahitlik resmi bir görev değildir ve tamamen gönüllülük esasına dayalıdır. Bir partinin gönüllü bir görevlisi olan müşahitler para almazlar..

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK

Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizde yer alacaktır.

Seçim görev ücreti ne zaman yatar banka banka sorgula? Seçim görev ücreti ne zaman yatar banka banka sorgula?

HABERTÜRK